Езерото Силвенщайн в Бавария, Германия - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Езерото Силвенщайн в Бавария, Германия
Автор: Peika.bg
Езерото Силвенщайн в Бавария, Германия
Снимка: pixabay

Разположено в Горна Бавария, само на час път от Мюнхен, езерото Силвенщайн е едно от най-вълнуващите места в долината Изар. Дори в Бавария, която има толкова много красиви езера, езерото Силвенщайн не може да бъде пренебрегнато. Прилича на едно от онези известни канадски езера, заобиколени от планини.

Защо да ходя там?

Има много неща за правене през цялата година. Например можете да отидете на туризъм, плуване, да правите снимки или да карате колело в планината. Друго голямо езеро, Walchensee, е само на няколко километра, така че можете лесно да посетите и двете за един ден. Нещо повече, един от най-красивите замъци в Германия, замъкът Нойшванщайн, е на по-малко от два часа път с кола от езерото Силвенщайн.

История на езерото Силвенщайн

Трудно е да се повярва, но езерото Силвенщайн е изкуствено. Още по-трудно за вярване е, че не е направено от естетически причини. Построен през 1954-1959 г., язовирът помага за защита на района от наводнения. Управлението на нивото на водата е изключително важно през пролетта, когато снегът от околните планини започне да се топи. В допълнение към своите „услуги за защита“, езерото също произвежда водна енергия.

Езерото Силвенщайн в Бавария, Германия
Снимка: pixabay

Неща за правене на езерото Силвенщайн

Забележителната местност предоставя разнообразни дейности за всеки.

Пешеходен туризъм или разходка. Планините Карвендел около езерото предоставят много възможности за туризъм. Няма значение дали сте начинаещ или опитен турист, можете да намерите пътека, която отговаря на вашето ниво. Ако пешеходният туризъм не е вашето нещо, все пак можете да оцените красотата на пейзажа. Просто се разходете около езерото и се насладете на панорамата на планината Карвендел.

Направете снимки. Районът е един от най-фотогеничните в Германия. Можете да правите невероятни изображения от почти всеки ъгъл. За да заснемете цялата красота на езерото, използвайте дрон или се изкачете малко по планините.

Плувайте. Плуването е възможно в езерото Силвенщайн, но тъй като се намира на 750 метра над морското равнище, водата може да е студена. Въпреки това, през горещо лято, това може да бъде много освежаващо изживяване.

Планинско колоездене. Районът е популярен и сред планинските колоездачи и има много пътеки. 

Най-доброто време за посещение на езерото Силвенщайн

Няма най-подходящо време за посещение на езерото Силвенщайн, тъй като различните сезони предлагат различни преживявания. Когато е студено, замръзналото езеро с покрити със сняг планини зад него ще ви накара да искате да пеете „Winter Wonderland“ на Майкъл Бубле. Сменящите се цветове на листата през есента оцветяват цялата територия в червено, жълто и кафяво, а през лятото се наслаждавате на тюркоазената вода и зеленината наоколо.

Места за престой близо до езерото Силвенщайн?

Ако обмисляте да пренощувате в езерото Силвенщайн, имате няколко възможности. Разположен само на 200 метра от езерото, хотел Jäger Von Fall е чудесен избор. Хотелът предлага сауна, градина и тераса за гостите, така че е приятно място за почивка след разходка около езерото.

Друг вариант е Gasthaus Faller Hof am Sylvensteinsee Bed & Breakfast. По-евтино е и има хубава градина и тераса.

Как да отида там?

Най-добрият начин да посетите езерото Силвенщайн е с кола или мотоциклет. Ветровитите планински пътища го правят популярна дестинация за колоездачи. Бихме препоръчали да тръгнете по Германския алпийски път, който е най-красивият и най-старият туристически маршрут в Германия.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин