Cherry Blossom Avenue в Бон или една истинска розова магия! - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Cherry Blossom Avenue в Бон или една истинска розова магия!
Автор: Peika.bg
Cherry Blossom Avenue в Бон или една истинска розова магия!
Снимка: pixabay

Въпреки че повечето хора се сещат за Япония, когато чуят „фестивал на вишневите цветове“, ще намерите впечатляващи розови цветове по целия свят. 

Някои от най-живописните и романтични цъфтежи могат да бъдат намерени на Heerstrasse, известна още като Cherry Blossom Avenue в Бон, Германия. Помислете за това: тези красиви розови клони, ширещи се над стари калдъръмени улици… Ако това не е достойно за разходка с любим човек, не знаем какво е! И ако спрете да направите няколко снимки по пътя, няма да сте първият човек, който го прави.

Къде да отида?

Въпросните цветове могат да бъдат намерени в Бон, Германия, в квартал Нордщат, където се намира и известната къща на Бетовен. Още през 80-те години на миналия век по Хеерщрасе са засадени декоративни японски вишневи дървета, а в наши дни всяка пролет улиците оживяват с пъстри цветове. Не се притеснявайте, ако имате проблеми със запомнянето на точното местоположение; в наши дни много хора познават района като „Cherry Blossom Avenue“, така че стига да можете да стигнете до Бон, ще го намерите!

Cherry Blossom Avenue в Бон или една истинска розова магия!
Снимка: pixabay

Как да стигна до Бон? И по-конкретно, как да стигна до Heerstrasse?

Има международно летище, което обслужва Бон и близкия Кьолн (за лесно търсене IATA кодът на летището е CGN). От летището можете да вземете автобус или влак направо до Бон. Градът е свързан с влак и с други големи градове в Германия и другаде в Европа. Що се отнася до придвижването, градът има широка мрежа от обществен транспорт, но центърът на града е страхотен за придвижване пеша, а Heerstrasse е само на около петнадесет до двадесет минути пеша от повечето от основните туристически атракции в центъра.

Кога трябва да отида?

Точните дати за цъфтежа варират от година на година, но обикновено се случват някъде през април. За разлика от някои цъфтежи, които могат да се случат само за няколко дни, черешовите цветове в Бон са склонни да се задържат две или дори три седмици. Проверете уебсайта на фестивала за последните новини относно цъфтежа, както и снимки от предишни години.

Cherry Blossom Avenue в Бон или една истинска розова магия!
Снимка: pixabay

Защо Бон?

Ако черешовите цветове не са достатъчна причина да посетите Бон, има безброй други атракции, които превръщат града в дестинация, която трябва да посетите. С жизнена култура и история ще се натъкнете на спираща дъха архитектура и множество забележителности, които ще ви накарат да грабнете фотоапарата си. Например – както вече споменахме – къщата и музеят на Бетовен са недалеч от Хеерщрасе.

Мога ли да остана наблизо?

За щастие, улицата е популярно хотелско място, с много страхотни възможности в района. Хотел Aigner се намира в непосредствена близост до Heerstrasse. Предлага елегантен модерен дизайн, съчетан с исторически чар. Наблизо, Apartmenthotel Kaiser Karl е друг любимец. Осигурявайки както стаи, така и цели апартаменти, това е свеж привкус на класическия хотел. Ако търсите бюджетен избор, Max Hostel е най-добрият ви избор, можете също да разгледате Airbnb, защото има избор. Не забравяйте да резервирате рано, тъй като местата за настаняване в Nordstadt обикновено се запълват около седмиците на фестивала.

Cherry Blossom Avenue в Бон или една истинска розова магия!
Снимка: pixabay

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин