Места по света в цветовете на дъгата (част 1) - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Места по света в цветовете на дъгата (част 1)
Автор: Александра Любова
Места по света в цветовете на дъгата (част 1)

От привлекателни италиански острови и весели селища до пейзажи, рисувани от природата, тези многоцветни дестинации гарантират много усмивки и добро настроение.

Нека разнообразим сивото ежедневие с малко цвят. Ето някои предложения:

1. Kampung Warna, Jodipan, Индонезия

67672

Южно от Маланг, град в Източна Ява, Кампунг е взрив от цветове.

Студенти по мениджмънт от близкия университет са дошли с идеята да нарисуват къщите. Местна бояджийска компания е дарила боята. И преди това незабележителното село се е превърнало в щастливо място от цветове, което внезапно получава висок приток на пари от посетителите, търсещи да си направят красиви селфита.

Той също така вдъхновява местните жители да почистят реката си от боклук, така че това начинание има и положително въздействие върху околната среда.

2. Grand Prismatic Spring, Национален парк Йелоустоун, САЩ

67671

Grand Prismatic Spring на Йелоустоун е най-голямият горещ извор в САЩ и третият по големина термален извор на планетата.

Но именно лентите с цвят на дъгата, предизвикани от бактерии, го правят наистина запомнящ се. Изпаренията на сярата са опасни за очите ви, но със сигурност са прекрасни за снимки.

3. Бо-Каап, Кейптаун, Южна Африка

67673

Настанил се в подножието на Сигнал Хил в периферията на централния Кейптаун, Бо-Каап някога е бил известен като Малайския квартал, дом на работници, докарани от Малайзия, Индонезия и останалата част от Африка, за да работят.

Построени през 1760 г. и отдадени под наем на работниците, къщите трябваше да бъдат бели според условията на лизинговия договор. Когато накрая на работниците им беше позволено да купуват имотите, те ги боядисаха в ярки цветове, за да изразят своята свобода и индивидуалност. 

4. Червено море, Египет

67675

Червено море може да се похвали с един от най-богатите и разнообразни подводни екосистеми в света, с над 1200 вида риби, 10% от които не могат да бъдат намерени никъде другаде.

Това се дължи до голяма степен на 2000 километра коралов риф по крайбрежието му. Част от коралите са на възраст 5000 - 7000 години. Тя не е загубила и частица от своята красота и в съчетание с неоновата риба, остава едно от най-колоритните места на земята.

5. Village Rainbow, Тайчун, Тайван

67670

Това, което започна като опит за спасяване на къщи в квартал Нантун в Тайчунг, се превърна в една от най-популярните и цветни туристически атракции на Тайван. 

Бившият войник Хуанг Юнг-Фу започна да рисува къщи в селището, за да не бъдат разрушени и съборени.

През годините той е добавил цветни произведения на изкуството, включително птици, животни и хора, към повечето от къщите в селото, като в резултат на това, по-късно то е получило името си Rainbow Village.

6. Виникунка, Перу

67674

Двучасово шофиране от Куско, Виникунка, планината с цветовете на дъгата в Перу, се превърна в една от най-популярните туристически атракции в страната. Образувани преди милиони години, хребетите на утайката са съставени от различни минерали, всеки от които осигурява собствен жизнен оттенък на розово, жълто, тюркоазено и бордо.

Седейки на 5200 метра, ще трябва да отделите време, за да се приспособите към надморската височина - и комбинацията от цветове.

7. Гуатапе, Колумбия

67669

След тричасова разходка с автобус от Меделин, пред вас ще се открие малкият традиционен град Гватетепе. Той е пълен с ярко оцветени домове от колониалната епоха, украсени с деликатна живопис на лами, слънчогледи, папагали и китари.

Плаза де Зокалос също е в цвят на дъгата и е идеалното място за питие и наслаждаване на красивите гледки.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин