Открийте най-колоритните страни в Европа - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Открийте най-колоритните страни в Европа
Автор: Peika.bg
Открийте най-колоритните страни в Европа

От пастелните розови и печени жълти цветове на Чинкуе Тере в Италия до пясъчните фасади на Малта, Европа се гордее с едни от най-колоритните страни в света.

Проучване на Sovereign Luxury Travel определи кои са най-цветните страни в Европа, очертавайки доминиращите нюанси на емблематичните места.

Вижте кои са те:

Холандия

Никак не е случайно, че Холандия попада в класацията, при положение, че точно тук се намират едни от най-големите ботанически градини в света и безкрайни полета с лалета! Сред най-цветните места в страната е и пристанищният град Грьонинген, който впечатлява с живописните си къщи, които се редят по брега на реката. Истинска симфония от цветове!

Открийте най-колоритните страни в Европа

Италия

Една ли някоя европейска, пък и световна класация, може да мине без Италия. На Ботуша можете да откриете най-топлата палитра от цветове, а черешката на тортата е Рим! Той впечатлява със златния варовик на Колизеума, контрастиращ на ярко синьото небе. Цветовете на Флоренция също са едни от най-омагьосващите. А Карнавалът във Венеция ще ви хвърли в истински колоритен калейдоскоп!

Открийте най-колоритните страни в Европа

Гърция

Тук се има предвид по-скоро гръцките острови като Миконос и Санторини. Белите сгради на фона на синьото небе и още по-синьото море са хипнотизираща гледка. Тук-таме се мярка и по някоя жълта или оранжева фасада, както и традиционните сини куполи на храмовете. На гръцките острови ще откриете минойски дворци, средновековни замъци и османски джамии, изпъкващи с красиви цветове.

Открийте най-колоритните страни в Европа

Испания

Цветовете в пейзажа както на големите градове, така и в малките селца са толкова ярки и празнични. Няма как да не ви създадат прекрасно настроение, което да споделите дори и с първия срещнат непознат на улицата. Златните плажове, сградите в охра, зеленината на парковете, шарените фасади  - всичко това прави Испания една от най-колоритните страни в Европа!

Открийте най-колоритните страни в Европа

Страни като Тайланд, Египет и Южна Африка също са включени в класацията, заради своите преобладаващи червени нюанси. По-студените климатични условия в Англия и Исландия, които допринасят за зелените и сините нюанси, също бяха оценени подобаващо. Макар тук да няма разнообразие от цветове, можете да откриете много тонове от един цвят, ако се загледате в безкрайните зелени извивки, начертани от природата.

Открийте най-колоритните страни в Европа

Цветовете също могат да са вдъхновение за пътуване, базирано на сетивните преживявания. Изберете своята дестинация и я открийте по нов, по-цветен, начин!

***

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин