Какво можете да видите в японския град Осака - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Какво можете да видите в японския град Осака
Автор: Елена Исаева

Осака е един много интересен и красив японски град. Той е главен административен център на японската префектура Осака и третият по-големина град в Япония, с население 2,7 милиона души. Градът е разположен на остров Хоншу, на устието на река Йодо.

Градът има много интересни места, които може да посетите и да се запознаете с богатата му история, колоритна култура и обичаи и вкусна, макар и понякога малко странна кухня.

Какво можете да видите в японския град Осака
Снимка: pixabay.com

Ето и някои места, които не бива да пропускате, докато сте в Осака.

Едно от най-впечатляващит и пищни неща в града са японските замъци, а специално този в Осака е наитина гигантски. В определен период от време дори е бил най-големият в Япония, но от 17-и век насам започват да го сполетяват редица нещастия - атаки, пожари, мълнии и разрушение. Замъкът е реставриран е през 1931 г. Ако дойдете през пролетта, ще го видите потънал в цвета на над 600 японски вишни. Това опоределено е гледка, която си заслужава да се види. Гледката е като извадена от някоя красива приказка.

Какво можете да видите в японския град Осака
Снимка: pixabay.com

Япония от години се слави със своите необичайните кафенета, а Осака е едно от местата, където можете лично да се срещнете със странната кафе култура на японците. В Осака можете да седнете в кафене с влечуги, където да галите игуани, змии и тарантули, докато чакате да ви сервират бирата. Има и специален музей, посветен на инстантните нудъли, в който можете да си направите собствен микс в чашка за спомен.

Друго интересно място, което не бива да пропускате в града е шопинг районът Шинсайбаши е пълен с хора по всяко време на деня, но тук не говорим просто за тълпи, а за плътни редици, сред които трябва да си пробивате път с лакти. Въпреки това неудобство покритата търговска улица има своите многобройни почитатели.

Увеселителен парк “Юнивърсъл Студиос Джапан” е едно от най-популярните места в Осака (над 8 милиона посетители годишно преди пандемията) и това не е чудно - кой не би искал да отиде на място, където и най-смелите му мечти се превръщат в реалност? Отделни атракции са посветени на Джурасик парк, Хари Потър, “Челюсти”, както и на няколко японски класики.

Какво можете да видите в японския град Осака
Снимка: pixabay.com

Осака е наистина интересно и много колоритно място, което предлага толкова много възможности за забавление на своите туристи.

Когато сте в Осака, не пропускайте да се разходите из квартала Шинсекай, който носи чарът на 80-те години на миналия век и е обичан както от местните, така и от туристите. Той е онази златна среда между дървените къщички на Япония от миналото и небостъргачите от метал и стъкло на Япония от бъдещето.

Осака е място, на което за да се насладите максимално трябва да посетите местните пазари, да опитате от местната храна в някое местно автентично заведение, дори ако нямате страх от тесни пространства може да отседнете в един от прочутите хотели тип капсули. Първият хотел със стаи капсули се появява точно в Осака и това е чудесен повод да пробвате нощувка в такава микростая (ако не страдате от клаустрофобия). Стаята капсула обикновено има място за легло и рафтче. Наистина тясно, но пък си е интересно изживяване.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин