Какво можете да видите във Филаделфия? - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Какво можете да видите във Филаделфия?
Автор: Елена Исаева

Филаделфия, известна като „Градът на братската любов“, е историческа и културно богата дестинация, която предлага смесица от чар на стария свят и модерна жизненост. От емблематични забележителности до разнообразни квартали, ето изчерпателно ръководство за това, което можете да видите и преживеете във Филаделфия:

Исторически обекти:

Какво можете да видите във Филаделфия?
Снимка: pixabay.com

Independence Hall: Обект на световното наследство на ЮНЕСКО, Independence Hall е мястото, където Декларацията за независимост и Конституцията на САЩ бяха обсъдени и приети. Обиколките с екскурзовод предоставят представа за основаването на нацията.

Камбаната на свободата: Разположена близо до Залата на независимостта, Камбаната на свободата е траен символ на американската свобода и независимост. Посетителите могат да видят тази емблематична камбана, която има характерна пукнатина.

Национален конституционен център: Разгледайте интерактивните експонати в този музей, посветен на конституцията на САЩ, предлагащ по-задълбочено разбиране на правната рамка на нацията.

Къщата на Бетси Рос: Посетете дома на Бетси Рос, за която се смята, че е ушила първото американско знаме. Къщата предлага поглед към колониалния живот и революционната история.

Културни и артистични забележителности:

Какво можете да видите във Филаделфия?
Снимка: pixabay.com

Музей на изкуствата във Филаделфия: Известен със „Скалистите стъпала“, този музей съхранява впечатляваща колекция от изкуство от различни култури и периоди от време, включително ренесансови шедьоври и съвременни произведения.

Фондация Барнс: дом на изключителна колекция от импресионисти, постимпресионисти и ранни модерни картини, тази галерия е известна с уникалното си подреждане на произведения на изкуството.

Музей на Роден: Този музей разполага с една от най-големите колекции от произведения на известния скулптор Огюст Роден, включително емблематичната му творба „Мислителят“.

Институтът Франклин: Интерактивен научен музей с експонати, вариращи от изследване на космоса до човешка анатомия, което го прави чудесна дестинация за посетители от всички възрасти.

Исторически квартали:

Старият град: Този очарователен квартал е пълен с калдъръмени улици, исторически сгради и оживена сцена на изкуството. Разгледайте художествени галерии, бутици и оживени ресторанти.

Society Hill: Известен със своята архитектура във федерален стил и живописни улици, Society Hill предлага спокойна атмосфера, идеална за спокойни разходки.

Храна и кулинарни изкушения:

Reading Terminal Market: Един от най-старите фермерски пазари в Америка, това е рай за любителите на храната с разнообразие от пресни продукти, местни деликатеси и международна кухня.

Изживяване с чийзстек: Нито едно посещение във Филаделфия не е пълно, без да опитате чийзстек от Фили. Опитайте този емблематичен сандвич на легендарни места като Pat's King of Steaks или Geno's Steaks.

Бягства на открито:

Fairmount Park: Този огромен градски парк предлага пътеки, исторически имения и живописни гледки по поречието на река Schuylkill, което го прави идеално място за пикник и дейности на открито.

Boathouse Row: Живописна колекция от исторически къщи за лодки по поречието на река Schuylkill, известни със зашеметяващите си илюминации през нощта.

Атракции, подходящи за семейства:

Зоологическата градина във Филаделфия: Като една от най-старите зоологически градини в САЩ, тя приютява разнообразен набор от животни и предлага образователни програми и интерактивни експонати.

Please Touch Museum: Насочен към деца, този музей насърчава интерактивното обучение чрез практически експонати и зони за игра.

Отличителни квартали:

Чайнатаун: Потопете се в оживената култура на китайския квартал на Филаделфия, известен със своите ресторанти, пазари и културни тържества.

Италиански пазар: Разгледайте оживените улици на този исторически пазар, предлагащ пресни продукти, етнически храни и занаятчийски стоки.

Спорт и развлечения:

Спортен комплекс: Филаделфия е град, обичащ спорта и можете да гледате бейзболен мач на Phillies в Citizens Bank Park или футболен мач на Eagles на Lincoln Financial Field.

Места за музика на живо: Градът има процъфтяваща музикална сцена с места като The Fillmore и Union Transfer, където се провеждат концерти в различни жанрове.

Уникални изживявания:

Програма за стенописни изкуства: Филаделфия е известна със своето оживено улично изкуство. Направете обиколка с екскурзовод, за да разгледате цветните стенописи на града и да научите за историите зад тях.

Източен щатски затвор: Исторически бивш затвор, който предлага обиколки, включително завладяващото събитие „Terror Behind the Walls“ за Хелоуин.

 

От своите исторически забележителности до разнообразните си културни предложения, Филаделфия е град, който предлага увлекателна комбинация от преживявания за посетители с всякакви интереси. Независимо дали изследвате родното място на американската демокрация или се наслаждавате на нейните кулинарни изкушения, богатите гоблени на града ще оставят трайно впечатление.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин