Какво не бива да пропускате, докато сте в Куала Лумпур? - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Какво не бива да пропускате, докато сте в Куала Лумпур?
Автор: Елена Исаева

Куала Лумпур, оживената столица на Малайзия, предлага богат гоблен от културни, исторически и модерни атракции, които посетителите могат да изследват. Ето ръководство за някои от местата, които трябва да посетите в Куала Лумпур:

Кулите близнаци Петронас: Тези емблематични кули близнаци доминират над силуета на града и са символ на модерността на Куала Лумпур. Посетителите могат да се възхищават на спиращите дъха гледки към града от палубата за наблюдение на 86-ия етаж.

Какво не бива да пропускате, докато сте в Куала Лумпур?
Снимка: pixabay.com

Пещерите Бату: Разположени точно извън града, Пещерите Бату са варовиков хълм, в който се намират поредица от пещери и хиндуистки светилища. Основната пещера, известна като Катедралната пещера, се отличава с извисяваща се статуя на лорд Муруган и е достъпна чрез изкачване по стръмни стълби.

Площад Мердека: Известен още като Датаран Мердека, този исторически площад е мястото, където през 1957 г. е обявена независимостта на Малайзия. Той е заобиколен от сгради от колониалната епоха, включително сградата на султан Абдул Самад и Кралския клуб Селангор.

Централен пазар: Този оживен пазар е рай за купувачите, предлагащ широка гама от сувенири, занаяти и местни произведения на изкуството. Посетителите могат също да опитат вкусна малайзийска улична храна в заведението за хранене вътре.

KL Tower: С височина 421 метра, KL Tower предлага панорамна гледка към града от своята площадка за наблюдение. Любителите на адреналина могат също да опитат Sky Box, платформа за наблюдение със стъклено дъно, която се простира от кулата.

KLCC Park: В непосредствена близост до кулите близнаци Petronas, KLCC Park е обширно зелено пространство, където посетителите могат да релаксират сред тучни градини, фонтани и алеи за джогинг. Паркът разполага също с детска площадка и изкуствено езеро.

Музей на ислямските изкуства в Малайзия: Този музей представя огромна колекция от ислямско изкуство и артефакти от цял свят. Експонатите включват красиво изработени текстилни изделия, керамика, бижута и ръкописи.

Сграда Султан Абдул Самад: Разположена на площад Мердека, тази зашеметяваща сграда в мавритански стил някога е помещавала британската колониална администрация. Сега е дом на офисите на Министерството на информацията, съобщенията и културата.

Национална джамия на Малайзия: Известна също като Масджид Негара, тази поразителна джамия се отличава с модерен дизайн с уникален син покрив и минаре, което достига 73 метра височина. Посетителите немюсюлмани са добре дошли извън времето за молитва.

Чайнатаун: известен като Петалинг Стрийт, Чайнатаун е оживен квартал, изпълнен с оживени улични пазари, китайски храмове и традиционни заведения за хранене. Посетителите могат да пазаруват сувенири, да опитат вкусна улична храна и да се потопят в оживената атмосфера.

Ботанически градини Perdana: По-рано известен като Lake Gardens, този обширен парк е спокоен оазис в сърцето на града. Акцентите включват Градината на орхидеите, Градината на хибискуса и парка за птици KL, дом на над 200 вида птици.

Парк на пеперудите в Куала Лумпур: Този тропически рай е дом на хиляди цветни пеперуди, както и на други насекоми и растения. Посетителите могат да се разхождат из озеленени градини и да научат за жизнения цикъл на пеперудите.

Национален музей на Малайзия: Този музей предлага представа за богатата история и културно наследство на страната чрез обширната си колекция от артефакти, експонати и мултимедийни дисплеи.

ЖП гара Куала Лумпур: Построена в мавритански възрожденски стил, тази историческа жп гара е шедьовър на архитектурата. Посетителите могат да се възхищават на неговите елегантни куполи, арки и сложни детайли.

Aquaria KLCC: Разположен под конгресния център на Куала Лумпур, Aquaria KLCC е един от най-големите аквариуми в Югоизточна Азия. Посетителите могат да изследват различни морски местообитания, включително тунел за преминаване, заобиколен от акули и скатове.

KL Forest Eco Park: По-рано известен като горския резерват Bukit Nanas, този зелен бял дроб предлага природни пътеки, разходки с балдахини и образователни експонати, показващи екосистемата на тропическите гори на Малайзия.

Малката Индия: Брикфийлдс, известен още като Малката Индия, е оживен квартал, пълен с цветни магазини, индийски ресторанти и индуистки храмове. Посетителите могат да се потопят в индийската култура и кухня, докато разглеждат оживените улици.

Занаятчийски комплекс в Куала Лумпур: Този културен център показва традиционни малайзийски занаяти като батик, керамика и дърворезба. Посетителите могат да наблюдават как работят занаятчии и да закупят автентични ръчно изработени сувенири.

Храмът Thean Hou: Този впечатляващ китайски храм е посветен на богинята Tian Hou (Небесната майка). Кацнал на върха на Робсън Хил, той предлага панорамна гледка към силуета на града и е домакин на оживени тържества по време на китайски фестивали.

Jalan Alor: Тази оживена улица в Букит Бинтанг е известна със своите щандове за храна на открито и центрове за разнос. Посетителите могат да опитат голямо разнообразие от малайзийски и международни ястия, докато се потапят в оживената атмосфера.

Национална художествена галерия на Малайзия: Разположен в красиво реставрирана сграда от колониалната епоха, този музей представя малайзийското съвременно изкуство чрез своята постоянна колекция и ротационни изложби.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин