Какво не знаем за Сеул - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Какво не знаем за Сеул
Автор: Елена Исаева

Сеул е столицата на Южна Корея и най-големият град и икономически център в страната. Със своето население, което е малко над 9 милиона души, южнокорейската столица се нарежда и сред най – големите градове в света.

Сеул е сред най-посещаваните градове в Южна Корея и през него всяка година минават хиляди, дори милиони туристи от цял свят. Определено може да се каже, че градът е топ туристическа дестинация в Южна Корея, а и не само.

Какво не знаем за Сеул
Снимка: pixabay.com

Той е притегателно място с множеството си забележителности, интересна кухня, колоритна култура и усмихнати хора. Почти всеки, който е посетил тази столица е останал с прекрасни впечатления от нея и определено има защо.

Проучванията показват, че през 2019 г., точно преди пандемията от ковид в Сеул е имало почти 14 милиона туристи и то само в рамките на годината. По този показател Сеул се нарежда сред най-посещаваните градове в световен мащаб.

От модерни небостъргачи и неонови светлини до будистки храмове, дворци и пагоди, Сеул е очарователна смесица от старо и ново. Световното наследство на ЮНЕСКО Дворецът Changdeokgung е прекрасен пример за автентична древна архитектура. Това е едно от малкото места, които туристите могат да посетят в града. Точно поради тази симбиоза между старо и ново, градът е предпочитана дестинация от много туристи от цял свят, особено в последните няколко години.

Голяма част от икономиката на страната и на града се крепи на приходите от туризма, които са значителни. Милиони долари всяка година влизат в държавата благодарение на Сеул и разбира се на останалите градове в страната, но най – вече на столицата, тъй като тя е най-посещаваният град в цяла Южна Корея.

Какво не знаем за Сеул
Снимка: pixabay.com

 

Като добавка може да се спомене и образованието в страната, което до голяма степен е съсредоточено в Сеул. Идването на голям брой чуждестранни туристи също е пряко свързано с туризма, защото те са една от таргет групите на туристическия сектор. Сеул е наричан още образователният център на Южна Корея. В града се намират 36 висши учебни заведения, най-престижните сред тях Държавен университет Сеул, Корейския университет, Университет Йонсей, Университет Сункюнкван и други.

В Сеул има и голямо разнообразие от различни хотели за всички нужди и изисквания на туристите – има такив а с п една и две звезди, както и четири и пет звездни хотели, които спадат към клас луксозни. Голяма част от тях могат да се открият на платформата букинг, където могат да се сравнят един или повече хотели по различни показатели, както и да се видят отзиви оставени от други туристи и посетители.

В града има и голямо разнообразие от бизнес хотели, които през повечето време се ползват точно с тази цел – командировки, бизнес срещи и други подобни.

По този пказател мога да дам на града оценка 9 или 10, защото наистина хотелите не са никак малко, а определено покриват нуждите на всякакви таргет групи.

Що се касае за ресторантите в града оценката отново е 9. Има голямо разнообразие на ресторанти различен клас – от много луксозни до улични заведения за хранене. В тях се предлага типична корейска кухня, а разбира се има ресторанти, които предлагат и интернационална такава. Повечето луксозни хотели разполагат с ресторанти.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин