Какво ви спира да пътувате по света? - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Какво ви спира да пътувате по света?
Автор: Peika.bg
Какво ви спира да пътувате по света?
Снимка: Will_Curtis

Напоследък в медиите и социалните мрежи все повече се чува за хора, които са напуснали работата си, къщата си и въобще досегашния си образ в обществото, за да пътуват по света. Сред тях има родени пътешественици, доста отчаяни хора, както и хора, които са имали доходоносни професии. Общото между тях е, че избират решително да сложат точка на досегашното си съществуване и да започнат на чисто на пътя в името на един по-интересен и обогатяващ живот.

Четейки или гледайки за приключенията на тези хора, мнозина други по офисите и апартаментите наистина искат да заживеят по този начин, но все нещо ги спира. Ето какви са най-честите пречки:

36427

1. Страхът

Част от хората се страхуват, че нещо лошо може да им се случи в чужбина, заради черната хроника, която представляват новините по всички медии. Факт е, че има места, където е по-добре да не се ходи сега, но колкото повече пътувате, толкова повече разбирате,че навсякъде по света хората си приличат и опасности дебнат навсякъде по света, а това не е причина да не пътувате. Можете да попаднете в беда и докато пътувате за работа, но това не е причина да не ходите на работа. Освен, ако не сте напуснали, за да пътувате по света.

 36428

2. Промените

В друг случай има хора, които не обичат много резки и чести промени, нито привикват толкова бързо с чуждите култури. Те трябва да знаят, че повечето пътешественици са имали подобни проблеми в началото. Това не са лесни неща, но са неща, с които се свиква, ако наистина ви се пътува толкова много. Освен това, именно промяната и обогатяването са есенцията на пътуването.

36430

3. Има време

Третият тип хора мислят, че ще се напътуват някой ден, когато са материално успели и са осигурили бъдещето на поколението си. Те обаче забравят, че никой не знае дали този успех ще се случи или не. Освен това, с времето става все по-трудно да се впуснете в уморителни пътувания, защото енергията ви е останала назад във времето, някъде по кариерната ви стълбица.

36429

Дотук става дума основно за приоритети и по-точно: дали пътуването по света ви е основен приоритет или не. Ако отговорът е “да“, тогава наистина няма какво да ви спре, дори липсата на пари.

Живеем във възможно най-отворения свят от зората на цивилизацията насам и има начини да пътувате. Придвижването ви по земното кълбо зависи основно от това с какви пари разполагате и, ако нямате много, дали ще се лишите от редица удобства, за да можете да пътувате. В крайна сметка, ако пътуването е най-важното за вас, едва ли има значение дали ще пътувате със самолет, автобус, кола, на стоп или с колело, за да стигнете някъде, където ще спите в хотел, хостел, скуот или на чувал. Въпросът е да стигнете и да продължите нататък.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин