Канада изисква „подходящ карантинен план” от туристите - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Канада изисква „подходящ карантинен план” от туристите
Автор: Peika.bg
Канада изисква „подходящ карантинен план” от туристите

Ограниченията за влизане в Канада ще бъдат облекчени за напълно ваксинирани туристи. Преди да се отправите натам обаче, канадското правителство иска да се уверите, че имате подходящ карантинен план, въпреки че задължителната карантина в хотел ще бъде премахната за ваксинирани посетители.

Когато пътувате до Канада, не само че трябва да сте напълно ваксинирани и да представите отрицателен резултат от одобрен тест за COVID-19, преди да се качите на полета си, трябва да имате и подходящ карантинен план.

Според канадското правителство, за да се счита вашият карантинен план за подходящ, той трябва да отговаря на следните критерии: „трябва да е място, където можете да останете 14 дни или по-дълго и да имате достъп до нуждите на живота, включително храна, вода , лекарства и топлина, без да напускате мястото си на карантина”.

Въпреки че не е необходимо да представяте доказателство за карантинен план на границата, ще ви бъдат зададени въпроси, за да определите дали планът, който имате, е подходящ. Затова помислете какво ще ви трябва преди да отпътувате към Канада.

Не е задължително мястото ви на карантина да бъде хотел или къща за гости. Ако отседнете със семейството и приятелите си и има налична стая, където можете да се самоизолирате за 14 дни, това може да проработи като стратегия. Ако възнамерявате да отседнете в платено настаняване по време на пътуването си, може да е добра идея да спестите малко допълнителни пари в бюджета си, за да покриете всички карантинни разходи, ако трябва да останете в Канада за допълнителни 14 дни, ако развиете симптоми на COVID-19 или се окажете с положителен PCR тест по време на пътуваниeтo си.

Ако в момента приемате лекарства, е добра идея да си съберете допълнително – за всеки случай. Също така не би навредило да опаковате допълнително бельо и всичко друго, от което може да се нуждаете.

Канада ще отвори границите си за напълно ваксинирани посетители от САЩ на 9-и август. Те ще трябва да покажат доказателство за ваксинационен статус, като последната им доза е взета поне две седмици преди пристигането им в Канада, както и отрицателен COVID-19 резултат от тест. Посетителите трябва да сканират снимка на своята ваксина и документация за тестване или ръчно да въведат данните в приложението ArriveCAN в рамките на три дни след заминаването за Канада. Тези, които нямат смартфон, могат да въведат информацията на уебсайта ArriveCAN.

След като информацията бъде качена, пътуващият ще получи QR код, който трябва да бъде показан на канадската граница. Ако използвате уебсайта, е добре да отпечатате информацията или да направите снимка на екрана, за да се покаже на границата.

Ако всичко върви добре и броят на случаите на коронавирус продължава да остава нисък, Канада възнамерява да отвори границите си за напълно ваксинирани посетители от останалия свят на 7 септември.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин