Канада постепенно отваря границите си за пътуване - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Канада постепенно отваря границите си за пътуване
Автор: Peika.bg
Канада постепенно отваря границите си за пътуване

От тази седмица напълно ваксинирани пристигащи граждани или постоянно пребиваващи вече не се нуждаят от карантина, когато се връщат в Канада. Това бележи първата фаза в плановете за отваряне на границата на Канада.

Облекчените правила за границата влязоха в сила на 5 юли, въпреки че не е определен график за това кога Канада ще отвори границите си за несъществени международни пътници.

Според актуализираната система напълно ваксинирани граждани и постоянни жители, влизащи в Канада с несъществени цели, както и чуждестранни граждани, пътуващи до Канада за одобрени или основни цели, могат да пропуснат хотелската карантина. Тези пристигащи все още се изискват за спазване на някои мерки за обществено здраве, включително представяне на доказателство за пълна ваксинация и доказателство за отрицателен резултат от теста за COVID-19 преди пътуване, в допълнение към вземането на втори тест при пристигане.

За да се считат за напълно ваксинирани, пристигащите трябва да са получили последната си доза от приетата ваксина поне 14 дни преди заминаването. Приетите ваксини включват Pfizer, Moderna, AstraZeneca или Johnson & Johnson. Пътуващите трябва да качат доказателство за ваксинация и резултати от тестове в приложението ArriveCan, преди да се качат на полета си.

Пристигащите също трябва да „представят подходящ карантинен план и да бъдат подготвени за карантина, в случай че на границата бъде установено, че не отговарят на всички условия, необходими за освобождаване от карантина.

Няма промени в граничните ограничения за неваксинирани пътници, които трябва да резервират тридневен престой в одобрен от правителството хотел за своя сметка, преди да отлетят за Канада.

През юни имаше някои предложения Канада да отслаби ограниченията за пътуване за напълно ваксинирани пътници по границата между Канада и САЩ, но сухопътните граници между двете страни бяха удължени за още 30 дни до 21-ви юли.

Когато Канада излиза от третата вълна на пандемията, множество провинции облекчават правилата за пандемия. Закусването на закрито се върна в Британска Колумбия, Квебек разреши хранене на открито от 28 май и отпадна комендантски час, докато Онтарио и Алберта работят по план за отваряне на три етапа за лятото. Основни атракции са се отворили в цялата страна, включително Ниагарския водопад, който е отворен за гледане в парк Куийн Куийн.

По това време пътуванията между провинциите се обезкуражават. И докато международните пътувания са извън картите, на 2 юли 2021 г. Air Canada започва да извършва одобрени от правителството полети до Италия от Торонто и Монреал, провеждани от COVID, подобно на схема без карантина, която Delta и American Airlines предлагат на американските пътници .

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин