Канбера - от туземен континент към модерна държава - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Канбера - от туземен континент към модерна държава
Автор: Peika.bg
Канбера - от туземен континент към модерна държава

Канбера столицата на Австралийския съюз и е един от най-големите градове в страната.

Там може да разгледате множество забележителни галерии и музеи, скупчени около красиво езеро и обградени от  пищна растителност.

Градът е разположен в североизточния край на Австралия и е избран за столица на съюза, за да се постави край на съперничеството между двата най-големи града в континента Сидни и Мелбърн.

В него могат да бъдат видени множество забележителности – най-вече архитектурни. Една от най-интригуващите е Националната галерия на Австралия, която е дом на над 100 000 художествени творби. Силно ви препоръчваме и Националния научен и технологичен център – Куестакон. Там може да паднете от 6 м височина, да преживеете земетресение, да се разходите виртуално из космоса, както и да видите светкавици директно пред очите си.

Канбера - от туземен континент към модерна държава
Снимка: Percita/Flickr


Интересен факт е, че много от държавните институции са отворени за посетители, като например съдът и парламенът. В него свободно може да се присъства на събрание. Сградата на австралийския парламент е една от най-забележителните в света, заради своите внушителна архитектура, цветни градини и колекции на съвременно австралийско изкуство.

Забележителностите в Канбера предлагат интригуващ поглед към характера на страната и плавния ѝ преход от туземен континент към модерна държава.

Ако трябва да сме честни, Канбера е град, който рядко би подбудил екзотичния ни туристически нюх за пътешествия. Със сигурност обаче, ако го посетите, той ще ви очарова с това, че е една от двете столици в света, чийто дизайн е предварително заплануванОсновните административни тела са разположени сред пропорционално-криволичещи улички, което го прави уникален с прецизната му симетричност.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин