Кападокия не е само балони - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Кападокия не е само балони
Автор: Peika.bg
Кападокия не е само балони

Кападокия е място, което напомня по-скоро на лунен пейзаж със своите причудливи скални образувания.

Това е една от най-популярните турски дестинации и определено има защо да е така. Освен уникалните гледки и пътуванията с балони, има и множество архитектурни забележителности, които не са за изпускане.

В превод името на тази историческа област в Мала Азия означава „земя на красивите коне“, а причината са множеството грациозни създания с дълги гриви, препускащи из сюрреалистичните пейзажи.

Най-добре, разбира се, Кападокия може да се види от въздуха. Това ни връща на най-популярната атракция за мястото – летенето с балон. Още по изгрев множество
разноцветни балони с горещ въздух се издигат в небето, а от тях туристите могат да разгледат невероятните скални обраузвания, известни като „комините на феите“.

Кападокия не е само балони


Със сигурност гледката е от тези, които не могат да бъдат видяни никъде другаде по света. Зрелищният пейзаж, който се разкрива под лъчите на утринното слънце, е в нюанси от розово до синьо и кара всеки да се чувства така, сякаш се намира в земя на вълшебства

Това усещане се засилва още повече от необичайните пещерни хотели, в които можете да отседнете. Те са вградени в скалите, като някои от подземните постройки достигат до 8 етажа под земята. Те са изградени в древността, като учени и до днес не могат да обяснят технологията, с която е била възможна направата на такава сложна конструкция.

Кападокия не е само балони


Когато сте там, не бива да прпускате да разгледате къщите, черквите и манастирите в националния парк Гьореме, които са издялани в меките варовикови скали.

Освен с невероятната си природа и архитектурни забележителности, Кападокия ще ви плени и с местните културни и кулинарни традиции. Районът е известен с производството на виното си, както и с грънчарския занаят, предаван от поколение на поколение. Вече си мечтаете да посетите тази приказна земя на красивите коне, нали?

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин