Къщичка за книги в Стария Пловдив - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Къщичка за книги в Стария Пловдив
Автор: Мария Ангелова

Старият Пловдив и без това е един безкраен лабиринт от улички за скитане, кръстопътища за търсене на вдъхновение и каменни зидове, в чиято прохлада човек може да прекара цял ден с книга в ръка. Някъде по калдъръмите вече има още едно от онези специални места, на които знаем, че всеки път се връщаме – Къщичка за книги.

Каква ли пък е тази Къщичка за книги? Едно най-обикновено сандъче, в което всеки може да намери книга или да остави друга. Денонощно, безплатно, без почивен ден. Без значение на какъв език е написана. Една простичка и очарователна идея в духа на буккросинг културата.

Автор на инициативата е Искра Петрова – учила философия във Франция – страната, в която няма как да не се влюбиш в изкуството и да откриеш своето вдъхновение.

Човекът сам по себе си е отворена книга“, споделя Искра пред Peika.bg. „Книгата не е просто предмет, а разказва за живота – и в нея го има човешкият елемент“.

Къщичката ще има своя блог, който ще събира истории за пътешествията на книгите и техните притежатели. Книжният кръговрат ще свързва хора, които живеят в Пловдив, с други, които идват от различни краища на света, но и едните, и другите обичат да четат.

Представихте ли си го? Завършате книгата си и вече нямате място за нея в багажа си - затова я оставяте в Къщичката за книги. Освен това всеки може да дойде и просто да потърси нещо ново за четене. Хубавото е, че никога не знаете какво ще ви очаква в Къщичката, а книгите ще са на всякакви езици. Нищо чудно случайността да ви срещне с някое томче-пътешественик, пропътувало половината свят преди да стигне тук. „Така се осъществява и кръговрат на мисли“, казва Искра.

Къщичката за книги се намира пред Club Morocco & more. Блогът на Къщичката е тук. Голямото откриване на Къщичката е на 1 юни, от 11 часа, с участието на френския концептуален артист Jam Ja и неговата електро-акустична музика.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Dafinka Partalska, 02.01.2015 | 12:37
Честита Новата 2015г.! Нека тя бъде здрава, щастлива и успешна за целия ви екип! Благодаря за чудесните материали в сайта! Интересен, вълнуващ , впечатляващ! Много позитивни емоции и незабравими приключения за всички!
Абонирайте се за нашия бюлетин