Кастраки - археологическа наслада на Гърция - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Кастраки - археологическа наслада на Гърция
Автор: Peika.bg
Кастраки - археологическа наслада на Гърция
Снимка: pixabay

Кастраки е малък гръцки град в района на Метеора в континентална Гърция и е най-добрият гръцки град за посещение, за да видите манастирите на Метеора. 

Събудете се сутринта, отворете вратите на вътрешния двор и ще видите от балкона си обекта на световното наследство на ЮНЕСКО.

Манастирите Метеора са една от най-известните забележителности на Гърция. Средновековните манастири се намират на върха на невероятни скални стълбове, повечето от които са високи над 300 метра. Сега е достъпен по стъпала, издълбани в скалите, а преди години, когато провизиите и хората са минавали нагоре по скалите в мрежи, прикрепени към въжета. За щастие, това вече не се случва.

Кастраки - археологическа наслада на Гърция
Снимка: wikimedia

Самият Кастраки е археологическа наслада от каменни къщи с червени керемидени покриви, украсени с цветя. Местоположението му точно под извисяващите се върхове е спокойно и неземно. Единственият шум, който ще пречи на съня ви, ще бъде пеенето на петлите призори. Провинцията, която заобикаля Метеора, е страхотна за туризъм, а ако сте скален катерач, ще намерите ново предизвикателство.

Кастраки - археологическа наслада на Гърция
Снимка: wikimedia

Защо да посетите? Без да ги видите сами, не можете да си представите величието на манастирите Метеора. Тяхната магнетичност оставя траен отпечатък.

Манастири, построени върху стълбове от скали с височина от километър, се извисяват над Кастраки, идиличен селски град с каменни къщи с червени покриви.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин