Кауаи - най-красивият хавайски остров - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Кауаи - най-красивият хавайски остров
Автор: Peika.bg
Кауаи - най-красивият хавайски остров

Ако има място, което може да бъде определено като земен рай, то това е остров Кауай – най-красивият хавайски остров.

Именно той е едно от най-предпочитаните места за ваканция на холивудските актьори и изобщо на звездите от шоубизнеса.

Интересен факт е, че на Кауай са занети голяма част от кадрите на „Джурасик парк“. 
Приказно красивите места, които привличат тълпи, не са едно и две, а стотици. Най-приятното от всичко е, че всъщност многолюдност няма как да срещнете. Без преувеличение може да се твърди, че на Кауай всеки може да открие идеалната ваканция: както любителите на екзотични растения, така и феновете на морски спортове, както почитателите на СПА глезотии, така и онези, които обожават непокътната природа.

Това е така най-вече защото
четвъртият по големина остров на архипелага Хаваи се слави като мястото с най-тучна и недокосната природа. Комбинацията от необикновени растения и животни, фермерски площи, гори, полета със захарна тръстика, вулканични скали и девствени плажове със сигурност ще ви заплени. Уникалната природа се дължи на факта, че на острова съжителстват четири микроклимата. На Кауаи мое да намерите кажи-речи всичко – пясъчни дюни, голи пустини, тропически гори, високи планини, дълбоки котловини, реки, плата и всевъзможни природни образувания.

Не на последно място, внимние трябва да обрнем на 69-те безкрайни плажа от фин бял пясък, всеки от тях предлагащ различни гледки и занимания. Най-живописни са Тънъл, Лумахай, Ханалей и Поипу, а най-добри за гмуркане - тези по източното крайбрежие. За любителите на голфа островът предлага изобилие от терени, както и 5-те топ клуба за обучение по този спорт в света.

Макар и малък, Кауай е труден за обиколка в рамките само на едно пътуване. Не за друго, а защото местата, които трябва да се видят, са много. Най-основните забележителност, които със сигурност не бива да изпускате обаче са: ботаническата градина Лавай, каньонът Уаймея, кратерът Уайалеале и гейзерът Спаутинг Хорн

Идеалното време за почивка на Кауай е от декември до май. Ако изберете зимата, ще имате шанса да наблюдавате китове, а ако се спрете на пролетта, ще хванете цъфтежа на красивите дървета Джакаранда. Имайте предвид също, че ако планирате горски преходи, ще ви се наложи да запасите с подходящи репеленти.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин