Кемер - забележителности лятно време - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Кемер - забележителности лятно време
Автор: Ралица Василева

На по-малко от 50 км от Анталия се намира един доста по-спокоен курорт - Кемер. Тук планинските възвишения на заден план и заливът Анталия на преден са в перфектен синхрон. До 80-те години на миналия век това е бил тих, селски район с рибарски селища. Сега е доста по-живен. Макар парти центърът да си остава Анталия, Кемер в никакъв случай не е скучен. Ето кои са главните забележителности на Кемер:

 

Плажове в КемерТюркоазено синьо море, обширни плажове като повечето са каменисти или с пясък, примесен със ситен чакъл. Градският плаж е каменист. На него има възможност за водни спортове като уиндсърф, гмуркане, водни ски, ветроходство, а плажът "Муунлайт бийч” (Moonlight beach) е с пясък и чакъл. От плажовете ще се наслаждавате и на многото борови дървета наоколо, гледката към прохладните планини и красивите цитрусови градини.

Морски приключения - Кемер има прекрасно яхтено пристанище, откъдето можете да си наемете яхта и да пътешествате по вода до съседни островчета или просто да се насладите на пребиваването си в открити води. Нека вятърът в косите ви напомня, че не сънувате, а сбъдвате мечтите си. Пълен напред!

Каньон Гьойнюк - Разходете се из обширните скалисти територии на каньона Гьойнюк (Göynük) и бъдете сигурни, че не халюцинирате от слънцето, ако ви се стори, че в далечината каньонът се слива с небето. Местните твърдят, че това е възможно и именно то го прави уникален. Разположен е на около 50 км от Анталия

Горящите планини” или планините на Химера - те наистина горят, и то постоянно! Трябва да видите този природен феномен от горящ газ, непрекъснато излизащ между скалите. Тази местност е в Олимп и сякаш това е „вечният” огън на планината на древногръцките богове. 

Пещерата Белдиби (Beldibi) е разположена на 100 м от морския бряг и е в основата на скали, продължаващи в морето.  Височината й е около 25 м. В нея ще видите рисунки от преди 50 000 години. Заедно с рисунките тук са открити и инструменти от камък и животински кости. Намира се на пътя между Кемер и Анталия, на 25 км от Анталия.

Древният град Фаселис (Phaselis) - разположен е между Кемер и Олимпос. Тук е имало храмове, театри, аркади, акведукт. Ще видите запазени римски бани и античен театър на два етажа, побиращ 1500 души. Разхождайки се из Фаселис всъщност ще вървите по стъпките на Александър Велики. Той е използвал града за военна база. Фаселис се намира на 16 км западно от Кемер.

Делфинариумът в Кемер - Делфинариумът се намира в парк "Муунлайт" (Moonlight Parc) в Кемер. Тук ще се докоснете до ангелските създания на морето – делфините. Освен че ще ви зарадват с невероятно шоу, в което изпълняват сложни номера, те могат и да ви помогнат да оздравеете или просто да ви настроят позитивно, докато плувате с тях. Имате тази възможност всеки ден от седмицата, но само с предварителна резервация. Подробности за програмата и часовете на представленията ще намерите тук.

Магазини в Кемер - В Кемер има по нещо за всеки джоб и за всеки вкус. По плажните алеи и централните улици е пълно с малки магазинчета за сувенири, кожени изделия, керамика, картини, както и с много скъпи бутици за дрехи, обувки и бижута. 

Нощен живот в Кемер - По плажните алеи ще се натъкнете на много барове и ресторанти с вкусни блюда, където да дадете начало на вечерта. А в централната част на града и в близост до плажовете има разнообразни дискотеки, където да се развихрите и да танцувате до зори. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин