Кицбюел: Ски и високи токчета - Зима и ски - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Кицбюел: Ски и високи токчета
Автор: Peika.bg

В магазините в Кицбюел могат да се намерят стоки на най-луксозните марки. Говори се на английски, руският също се използва все по-често. Зимните ботуши и ски обувките вечер се заменят с високи токчета.

И когато се стъмни Кицбюел не заспива зимен сън - време е за парти.

Известните личности обичат Кицбюел от десетилетия. Големите имена на алпийските ски дисциплини са го направили известно: Ернст Хинтерзеер, Андерл Молтерер, и разбира се Тони Зайлер. Още през 50-те години на миналия век звездите са определили като дискретно ваканционно селище очарователния малък град с население 9000 души. Днес чести гости са братята Кличко, Франц Бекенбауер, Арнолд Шварценегер, музикалният продуцент Франк Фариан.

Въпреки всичко през зимата Кицбюел посреща хиляди „нормални“ гости. Планинските лифтове могат да превозват по 100 000 души на час.

Кицбюел предлага по нещо за всеки. За любителите на дългото спускане има 120 км писти. Най-високо разположените водят до връх Пас Турн и великолепната гледка, която се разкрива от неговите 1200 м. На планината Гайсберг може да се кара до 23 ч. на изкуствено осветление. За сноубордистите пък има два парка – на Кицбюел Хорн и на Ханглалм.

Настроението в Кицбюел се покачва още повече, когато започне спускането в Ханенкам. Това е едно от най-сензационните ски спускания изобщо. Събитието става част от новата спортна история, както Уимбълдън или Гран При на Монако. Около 100 000 зрители следят професионалните скиори, които пресичат финалната линия с близо 140 км/ч.

 

Тази статия ви хареса? Присъединете се към Peika.bg и във Facebook, за да не пропуснете нито едно вдъхновение за пътешествие по света и у нас!

Вижте още от категория Зима и ски
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин