Кои от Цикладските острови в Гърция трябва да посетите? (част 2) - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Кои от Цикладските острови в Гърция трябва да посетите? (част 2)
Автор: Peika.bg
Кои от Цикладските острови в Гърция трябва да посетите? (част 2)
Снимка: pixabay

Ако можете да видите от птичи поглед към притежаваните от Гърция Циклади, те биха изглеждали като интригуваща феерия от 20 гирлянда, плаващи по тюркоазените води на Егейско море. Това е невероятно образувание, създадено от геоложките промени, настъпили преди милиони години.

Според гръцката митология Посейдон, Богът на морето, бил толкова бесен от поведението на нимфите на Цикладите, че ги превърнал в острови.

Цикладите - което означава Свещените острови около Делос - тяхната красота и ослепителна светлина могат да много хора да се отдадат на истинска почивка или да намерят място за духовност.

Те са в най-доброто си състояние през май и все още са прекрасни през летните месеци. До септември обаче животът се забавя и някои фирми затварят.

Независимо от това, през по-голямата част от годината дивите сурови вулканични пейзажи и цикладска архитектура, която изглежда превъзходно на тъмен или растителен фон с дълбоко синьо море, което се плиска по бреговете им. 

Ето шест предложения:

4. Парос

Кои от Цикладските острови в Гърция трябва да посетите? (част 2)
Снимка: pixabay

Парос, фериботен център и красиво венецианско пристанище се счита за един от най-красивите острови, определени от неговите плажове и старомодни села. Парикия е главният град и пристанище на острова. И все пак най-популярният му град е Науса. Някога беше старо рибарско селище, но кой би разбрал? Днес това е популярна космополитна дестинация за почивка. За малко култура посетете византийския музей със сини куполи.

5. Йос

Кои от Цикладските острови в Гърция трябва да посетите? (част 2)
Снимка: pixabay

На този остров може да има 365 църкви, но за младите хора това е парти остров. Той предлага интензивен нощен живот и плажни партита, които започват рано и продължават през нощта на плажа Mylopotas, не са необичайни. Този километър от плажната ивица е пълен с барове и ресторанти и безброй водни спортове, но има повече успокояващи възможности на плажа Валмас или плажа Колицани.

На острова се намира и спокойното склоново село Хора, вероятно най-живописното от всички Циклади. Гледките от най-високата му точка са просто спиращи дъха.

Между другото казват, че майката на Омир е от Йос, а самият той е погребан там.

6. Делос

Кои от Цикладските острови в Гърция трябва да посетите? (част 2)
Снимка: pixabay

Не можете да останете през нощта на Делос, но трябва да го посетите. Този обект на световното наследство, разположен в центъра на архипелага, е родното място на Аполон и Артемида и в древността е бил религиозният център за цяла Гърция. Забележителните паметници, като Минойския фонтан и Храмът на Делианците, и впечатляващите мозайки със сигурност са достойни за пътуването с ферибот.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин