Кои са най-големите хотели в света? - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Кои са най-големите хотели в света?
Автор: Елена Исаева

Хотелите са търговски обекти, които предоставят временно настаняване, хранене и други услуги на пътници и туристи. Ето някои важни неща, които трябва да знаете за хотелите, преди да направите своя избор в кой да отседнете и за колко време:

Видове хотели: Има различни видове хотели, като бюджетни хотели, луксозни хотели, курорти, мотели, бутикови хотели и нощувки със закуска. Всеки тип хотел обслужва определена клиентела и има свои собствени уникални характеристики.

Кои са най-големите хотели в света?
Снимка: pixabay.com

Типове стаи: Хотелите предлагат различни типове стаи като стандартни стаи, апартаменти и екзекютив стаи. Цената на стаята ще зависи от нейния размер, удобства и местоположение в хотела.

Услуги и удобства: Хотелите предоставят разнообразие от услуги и удобства за гостите като румсървис, портиер, спа услуги, фитнес центрове, плувни басейни и Wi-Fi.

Резервация: Можете да резервирате хотелска стая директно през уебсайта на хотела, чрез онлайн туристически агенции или чрез туристически агент. Важно е да прочетете отзивите и да сравните цените, преди да направите резервация.

Настаняване и напускане: Времето за настаняване в повечето хотели е между 14:00 и 15:00 часа, докато времето за напускане обикновено е между 10:00 и 12:00 часа. Някои хотели може да изискват допълнителна такса за ранно настаняване или късно напускане.

Плащане: Хотелите обикновено изискват кредитна карта, за да гарантират резервация. Плащането може да се направи по време на резервация или при настаняване.

Правила за анулиране: Всеки хотел има собствена политика за анулиране, която може да варира в зависимост от вида на стаята и времето от годината. Важно е да прочетете внимателно правилата за анулиране, преди да направите резервация.

Тези, а и много други са нещата, за които трябва да внимавате, когато избирате хотел за своята почивка. Но чудили ли сте се някога кои са най-големите хотели в света, колко стаи имат и къде се намират? Ето няколко, които са направо с космически измерения:

Най-големите хотели в света обикновено се намират в големи градове или туристически дестинации и предлагат набор от удобства и услуги на гостите. Ето някои от най-големите хотели в света според броя на стаите:

First World Hotel – Този хотел, разположен в Genting Highlands, Малайзия, разполага със зашеметяващите 7351 стаи и е признат за най-големия хотел в света.

The Venetian и The Palazzo - Тези съседни хотели, разположени на Las Vegas Strip в Невада, САЩ, предлагат общо 7117 стаи и са вторият по големина хотел в света.

MGM Grand Las Vegas - Този хотел, също разположен на Las Vegas Strip в Невада, САЩ, предлага 6852 стаи и е третият по големина хотел в света.

CityCenter – Този масивен комплекс, също разположен на Лас Вегас Стрип в Невада, САЩ, включва няколко хотела, включително Aria, Vdara и Mandarin Oriental, за общо 6790 стаи.

Abraj Kudai - Този хотел, който в момента се строи в Мека, Саудитска Арабия, се очаква да има 10 000 стаи и да стане най-големият хотел в света след завършването му.

Заслужава да се отбележи, че най-големите хотели в света обикновено се намират в Азия или Близкия изток, където туристическата индустрия се разраства бързо. Освен това някои от тези хотели са не само големи по отношение на броя на стаите, но и по отношение на техния физически размер и броя на удобствата и съоръженията, които предлагат на гостите.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин