Коледната магия на Краков - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Коледната магия на Краков
Автор: Peika.bg
Коледната магия на Краков
Снимка: wikipedia

Това е най-прекрасното време от годината. Е, поне така пееше Анди Уилямс. Въпреки това коледният сезон е един от най-красивите периоди в годината и това не е тайна. Много хора се вълнуват ужасно много, когато наближат коледните празници, тъй като това е времето за веселби, докато прекарвате време с любимите си хора.

Освен тези, които чувстват, че Коледа е перфектен празник, който да прекарате у дома, да се отпуснете и да си почивате от ежедневието, да празнувате празника с приятели и роднини, има и такива, които копнеят за пътуване, за предпочитане на някое ново място, където могат да празнуват любимия си празник. И това е великолепна идея!

Отиването в чужбина за Коледа ви доставя голямо удоволствие да опознаете един град в различна светлина, която е покрита с коледни светлини. Да, поради честването на празника много градове се украсяват и правят още по-отворени и по-приветливи към местните жители и туристите. Коледните светлини осветяват града, в центъра обикновено се поставят големи коледни елхи, украсени с различни орнаменти, по улиците се поставят щандове за продажба на топли напитки и вкусни закуски и се пуска музика.

Коледната магия на Краков
Снимка: wikipedia

Краков, Полша

Въпреки че не е столица на Полша, Краков е страхотен град за посещение, особено през коледния сезон. Празничният дух започва две седмици преди края на ноември и обикновено продължава до 26 декември. Въпреки това, Коледния базар, организиран в центъра на Краков, понякога се удължава до 6-ти януари, поради организацията на прочутия фестивал в Краков - фестивала Богоявление. Разходката по Rynek Glowny, главния площад на Стария град на Краков през коледния сезон, когато всичко е красиво украсено и искрящо, ще ви накара да се почувствате като в приказка.

Коледната магия на Краков
Снимка: wikipedia

Освен това, ако търсите перфектния коледен подарък за семейството си или просто обичате да пазарувате, тогава това може да е чудесно място за посещение по време на Коледа. Тъй като главният площад е пълен с разпръснати дървени сергии, предлагащи различни видове украса, подаръци, играчки и коледни картички. Освен това, докато се наслаждавате на времето си за пазаруване, не е нужно да се чувствате зле за останалите членове на семейството си, тъй като радостният фестивал в Краков забавлява хора с всякакъв вкус. Въпреки това, красотата на сезонните декорации и събития не е съсредоточена само в Rynek Glowny, но и в отделните квартали, където всеки ъгъл може да ви накара да се влюбите.

Интересна част от този сезон е най-известният коледен Cribs фестивал, организиран на 3-ти декември в Краков. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин