Почувствайте магията на Австрия по Коледа - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Почувствайте магията на Австрия по Коледа
Автор: Peika.bg
Почувствайте магията на Австрия по Коледа

Това е най-прекрасното време от годината. Е, поне така пееше Анди Уилямс. Въпреки това коледният сезон е един от най-красивите периоди в годината и това не е тайна. Много хора се вълнуват ужасно много, когато наближат коледните празници, тъй като това е времето за веселби, докато прекарвате време с любимите си хора.

Освен тези, които чувстват, че Коледа е перфектен празник, който да прекарате у дома, да се отпуснете и да си почивате от ежедневието, да празнувате празника с приятели и роднини, има и такива, които копнеят за пътуване, за предпочитане на някое ново място, където могат да празнуват любимия си празник. И това е великолепна идея! Отиването в чужбина за Коледа ви доставя голямо удоволствие да опознаете един град в различна светлина, която е покрита с коледни светлини. Да, поради честването на празника много градове се украсяват и правят още по-отворени и по-приветливи към местните жители и туристите. Коледните светлини осветяват града, в центъра обикновено се поставят големи коледни елхи, украсени с различни орнаменти, по улиците се поставят щандове за продажба на топли напитки и вкусни закуски и се пуска музика.

Най-добрите градове за посещение по Коледа

Много градове вече поставиха своите коледни светлини и украсиха улиците още в края на месец ноември или началото на декември. Особено столиците на европейските страни, които всяка година привличат голям брой туристи и изпълват сърцата им с любов и радост.

Виена, Австрия

Почувствайте магията на Австрия по Коледа
Снимка: pixabay

Прекрасната столица на Австрия ще ви очарова, независимо кой период от годината решите да я посетите. Но можете ли да си представите да се скитате по улиците на Виена по време на коледните празници? Е, сигурно е вълшебно и невероятно, тъй като градът има своя чар и декорациите само правят града още по-приятен и жив. Хората, които вече са посетили Виена по време на Коледа, казват, че е добре да имате големи очаквания за Коледа във Виена, защото за щастие те ще бъдат оправдани. И така, имайки предвид, че в красивата Виена се провеждат много събития, свързани с музика, улични пазари, кънки и други, може да е предизвикателство за туриста да вземе правилното решение какво да прави там по време на коледните празници. Е, ето няколко предложения, които може просто да ви насочат:

Почувствайте магията на Австрия по Коледа
  • Посетете един от най-красивите коледни базари, които са Alt Wiener Weihnachtsmarkt във Freyung. Там ще се насладите на гледката на цветната украса и уханието на вкусните закуски. Но това, което определено трябва да опитате, е специално греяно вино с портокалов сок, ще ви хареса!
  • Посетете някои от следните църкви: Minoritenkirche, Peterskirche, катедралата Св. Стефан и Malteserkirche, за да слушате някои от най-добрите сезонни класически концерти в града.
  • Въпреки това, когато става дума за класически концерти, събитието е концертът „Коледа във Виена“ във Wiener Konzerthaus.
  • Кънки на прочутата пързалка на Виенската асоциация на кънкьорите. Тя се простира на 6 000 квадратни метра между Wiener Konzerthaus (Виенска концертна зала) и Vienna InterContinental Hotel близо до Stadtpark. Забавлението е гарантирано.
Почувствайте магията на Австрия по Коледа

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин