Колко креативни си мислите, че сте? - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Колко креативни си мислите, че сте?
Колко креативни си мислите, че сте?
Снимка: www.intheworldofman.com

"Не мислете. Мисленето вреди на креативността... Просто действайте“ - Рей Бредбъри


Това е един от забавните и умни цитати за креативността, които можете да прочетете в градинката пред Народния театър в София. Между 12 и 26 август 2013 г. там ще бъде изложена експозицията „В света на хората“, която има за цел да провокира креативното мислене и въображението на жителите и гостите на София.

Задачата на минувачите е да посочат какъв човек е изобразен на картинките-загадки (например шивач, учител и т.н.) или да асоциират фигурата със свои роднини, приятели или познати. По този начин те ще могат да открият колко креативни са и може би да открият, че са по-креативни, отколкото предполагат.

Освен тези илюстрации пред Народния театър има интересни факти за креативността и човешкото въображение заедно с крилати фрази от известни личности. Те имат за цел да провокират любопитството на минувачите и тяхното желание да научат повече за човешката креативност, въображение, изобретателност...

И най-важното - да покажат, че някои широко приети схващания за креативността са погрешни (например, че тя е привилегия само за ограничен брои хора, че не може да бъде усъвършенствана и т.н.) и че всеки от нас е способен на изключителна креативност стига да повярва в това.

Проектът съществува и под формата на книга, а авторите му имат амбиция да създадат парк "В света на хората", в който абстрактните фигури да се превърнат в скулптури. Повече за проекта можете да видите тук.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин