Колко почивни дни ще имаме по Коледа и Нова Година? - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Колко почивни дни ще имаме по Коледа и Нова Година?
Автор: Peika.bg
Колко почивни дни ще имаме по Коледа и Нова Година?
Снимка: pexels

Тази година премина наистина много по-различно от останалите. Бяхме изправени пред сериозна здравна и финансова криза, но с приближаването на края на годината не можем да не се замислим за празниците и почивните дни.

Въпреки пандемията от коронавирус и факта, че голяма част от работещите изпълняват задълженията си от вкъщи, всички очакват с нетърпение предстоящите коледни и новогодишни празници. Имаме добра новина! Очаква ни дълъг маратон от почивни дни. 

Макар ситуацията да остава изключително сериозна и да се налага да спазваме стриктно всички противоепидемични мерки, е време и да се размечтаем малко за идващите хубави моменти, които макар прекарани вкъщи в тесен кръг, могат да бъдат безценни.

За всички любители на семейния уют и дългите празници - ще имате достатъчно време да се насладите на дълга поредица от коледни филми, ястия и настроение.

За Коледа почивката ще е най-дълга - цели 5 дни от 24 декември до 28 декември включително. Струпването на почивните дни се получава, защото 26 декември е обявен официално за празничен ден. Тази година той се пада в събота, което автоматично прави и понеделник почивен ден. 

За Нова година също ще има струпване на почивни дни. За старта на 2021 година ще почиваме 3 дни, защото 1 януари се пада в петък и по този начин се слива с уикенда. 

31 декември обаче е официален работен ден и ще се наложи да работим, освен ако не си вземем отпуска. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин