Копенхаген: Алтернативен шопинг - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Копенхаген: Алтернативен шопинг
Автор: Peika.bg

Ако искате да носите дреха, която никой друг няма да има, прескочете търговските центрове на Копенхаген и се отправете по известни и неизвестни улици в търсене на винтидж, втора ръка и аутлет находки. Градът е скрил разни съкровища на сравнително достъпни цени, при това в самия си център.

Винтидж находки

Ако страстта ви са винтидж магазините, отправете се към улица Krystalgade. FN.92 е едно от най-известните винтидж убежища, чиито дрехи нерядко попадат на кориците на модните списания. Тук се намира и Time's up, в който всяка дреха носи името на световен дизайнер. Тук също така се продават велосипеди, има музикални магазини – изключително симпатична арт уличка. Няма да ви се тръгва от нея.

Друг вариант е улица Larsbjørnssstræde (известна повече като Pisserenden), където по ярките фасади и витрини ще познаете магазините с попадения от 70-те, 80-те и 90-те години. Цените в тази част на града са малко по-високи, но все пак можете да откриете и изгодни предложения.

Втора ръка находки

Ако не държите вашата нова-стара дреха да носи етикет на Версаче или Ив Сен Лоран, обиколете и магазините за втора ръка, където цените са по-ниски, а етикетите са неизвестни. Greibe & Kumari (улица Nordre Frihavnsgade) е един от първите магазини в Копенхаген, който започва да продава носени луксозни дизайнерски дрехи. Много жени носят чисто нови или едва няколко пъти обличани дрехи, които просто не заслужават да стоят в някой прашен килер, вместо да бъдат носени от не-чак-толкова-богатите дами.

Аутлет находки

Около статуята на Малката русалка също има много магазини в случай, че докато разглеждате забележителностите на града изпитате внезапна нужда да пазарувате. Точно на тази улица (в района на кея Лангелиние - Langelinie) са събрани един до друг няколко аутлета, в които намаленията могат да достигнат до 75%. Лангелиние обаче е нещо повече от уличен аутлет мол или място за снимки на туристите. Това е една от любимите улици за неделна разходка на жителите на Копенхаген и именно това го превръща в специално място за пазаруване, където можете поне мъничко да се почувствате като датчани. Малко по-встрани от центъра в квартал Ньоребро (Nørrebro) се намира аутлетът So last season (улица Bragesgade), в който има намалени дизайнерски дрехи.

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
ЛаМаринка Винена, 02.10.2012 | 13:51
Ах, любим Копенхаген, нямам търпение пак да те посетя! :)
Абонирайте се за нашия бюлетин