Копенхаген е най-безопасният град в света (видео) - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Копенхаген е най-безопасният град в света (видео)
Автор: Peika.bg
Копенхаген е най-безопасният град в света (видео)

Копенхаген бе обявен за най-безопасния град в света в ново широкомащабно проучване на Economist Intelligence Unit (EIU), подразделението за анализи на Economist Group.

Датската столица надмина бивши лидери като Токио, Сингапур и Осака в четвъртото издание на Индекса на безопасните градове на EIU, който за първи път тази година включва показатели за екологична сигурност, пише CNBC.

Проучването има пет основни стълба на градската сигурност – дигитална, здравна, инфраструктурна, лична и екологична. Копенхаген застава начело, като отбелязва 82.4 точки от 100.

Ето кои са десетте най-безопасни градове в света според тази класация:

1. Копенхаген

2. Торонто

3. Сингапур

4. Сидни

5. Токио

6. Амстердам

7. Уелингтън

8. Хонконг

9. Мелбърн

10. Стокхолм

Копенхаген

Копенхаген е столицата на Дания, разположен е на източния бряг на остров Зеланд и частично на остров Амагер. Историята на му може да се проследи от 800 г., когато на мястото на сегашния център е имало малък рибарски град. След икономическата криза в края на 20 век, градът е в икономически и културен подем през последното десетилетие на национално и интернационално ниво. Копенхаген представлява един модерен метрополис, запазил очарованието на отминалите времена. Градът е в списъка на 10-те най-мечтани градове в света. Разстоянията в центъра на града са къси, това позволява да се стигне до повечето забележителности пеша.

Някои от най-интригуващите са: Замъка Розенборг, Площада на Кметството, Двореца на принцовете, Музея Ню Карлсберг, Резиденцията на кралицата Амалиенборг, Двореца Кристиансборг, паркът Баккен, Увеселителния парк Тиволи, статуята на Малката русалка, Мраморната църква, сградата на копенхагенската опера, фонтана Гефион, моста Йоресунд.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин