Космически туризъм – защо не? - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Космически туризъм – защо не?
Автор: Peika.bg
Космически туризъм – защо не?

Все по-голямото навлизане на космически туризъм вече не изглежда толкова далечно.

Към този момент 573 е броят на хората, летели в космоса, но прогнозите сочат, че той ще се увеличи многократно. С течение на времето все по-реалистично изглежда не само най-заможните да могат да изживеят това, което от десетилетия е запазено за сериозно подготвени космонавти.

Приключенците обаче ще трябва да почакат, тъй като космическите пътувания вероятно ще останат недостъпни за мнозинството още дълго време, тъй като ще са твърде скъпи за всеки извън най-богатия 1%.

Към днешна дата престой на Международната космическа станция струва десетки милиони долари. Група, наречена “Space Adventurers” („Космически приключенци”), предложи на богати хора възможността да летят до станцията на борда на построени в Русия ракети „Союз”. От предложението до момента са се възползвали общо 7 души.

Наскоро милиардерът и основател на Цирк Дю Солей Ги Лалиберте плати 35 млн. долара, за да прекара две седмици в космоса. След като НАСА по-рано тази година разкри, че ще отвори американската част на МКС за посещения на частни космонавти, компанията “Бигълоу Аероспейс” съобщи, че ще координира пътуванията за цена от 52 млн. на човек

Най-евтини се очертават пътуванията с компанията на Ричърд Брансън – Virgin Galactic. Тя планира да предложи 90-минутни полети в горния слой на атмосферата на цена между 200-250 хилдолара ума, равняваща се горе-долу на средната цена за купуване на дом в САЩ).

Клиентите на Virgin Galactic ще се качват на 6-местен космически самолет, наречен SpaceShipTwo, който ще достига височина от 12 км, закачен под крилото на кораб-носач. В този момент самолетът ще се освобождава от връзката си с носача и ще задейства двигателите си, докато пасажерите се „наслаждават” на пътуване на до 80 км над Земята – границата, която правителството на САЩ счита за начало на космоса.

От “Virgin Galactic” признават, че сегашната им клиантела е доста заможна. Повечето от 600-те души, които са се записали за подобни пътувания, имат богатство, надхвърлящо 10 млн. долара, като 1/3 трета от тях пък разполагат с по над 20 млн. долара.

Космическите ваканции в близко бъдеше може и да останат извън финансовите възможности на повечето от нас, но много космически ентусиасти настояват, че един ден хората ще пътуват из Слънчевата система и ще покоравят други планета или луни в тяхната орбита.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин