Кой е единственият континент без коронавирус? - На ръба - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Кой е единственият континент без коронавирус?
Автор: Peika.bg
Кой е единственият континент без коронавирус?
Снимка: pixabay

След като Бразилия потвърди първия случай на COVID-19, Антарктида остана единствения континент, който не е засегнат от вируса.

Не е изненадващо, че Антарктида не е регистрирала случай. Тя няма официално местно население и по-голямата част от 4 400 души, пребиваващи на континента, посещават учени и изследователи.

Азия е най-засегнатият континент, като Китай носи основната тежест. Към момента са потвърдени 80 796 случая, като 3169 - смъртни.

Италия се нарежда на втора позиция с 12 462 потвърдени случая, от тях - 827 смъртни.

На трето място от засегнатите страни е Иран с 9 000 потвърдени случая и 354 жертви.

Кой е единственият континент без коронавирус?

Коронавирусът вече официално е обявен за пандемия в световен мащаб, а не само за епидемия по места, както бе досега. Това обяви Световната здравна организаци на брифинг в Женева. Лично шефът на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус съобщи новината. „В следващите дни и седмици очакваме броят на случаите, смъртните случаи и броят на засегнатите страни да се увеличи... Стигнахме до извода, че COVID-19 може да бъде описан като пандемия ", каза той.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви ограничения за пътуване от и до Европа в опит да пребори разпространението на коронавируса Covid-19, съобщава ВВС. Новите правила влизат в сила от петък в полунощ. В телевизионно обръщение той заяви, че всички пътувания за Европа ще бъдат спрени в следващите 30 дни. „За да не допуснем нови случаи да навлязат в страната ни, ще спрем всички пътувания от Европа до САЩ“, посочи Тръмп.

Италия затваря всички търговски дейности, офиси, кафенета, магазини. Само транспорт, аптеки и хранителни стоки ще останат отворени.

Тук може да откриете по-подробна информация за правата при пътуване в ЕС.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория На ръба
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин