Кой е най-мръсният плаж в България? - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Кой е най-мръсният плаж в България?
Кой е най-мръсният плаж в България?

Повечето плажове в България са в отлично или добро състояние, сочат данните на механизма на Европейската комисия за наблюдение на качеството на водата за къпане. Сред най-чистите плажове по Българското Черноморие са Дуранкулак, Крапец, къмпинг Добруджа, Русалка, Болата, Балчик (с изключение на плаж Двореца), къмпинг Градина, Албена, Бяла, Обзор, Несебър, Свети Влас, Дюни, Арапя, Силистар.

Единственият плаж в България, който не отговаря на задължителните изисквания за чистота на водата, е Златни пясъци – ПСОВ. Той се намира на няколко метра от пречиствателната станция за отпадни води (ПСОВ), в най-северната част на курорта, над буната на яхтеното пристанище. В момента се работи по проект за заустване на отпадните води от пречиствателната станция. Според данните този плаж не отговаря на европейските изисквания за чистота от 2011 г. насам.

При анализ на водата се правят лабораторни анализи за наличието на определени бактерии, вредни за човека.

Можете да се информирате за състоянието на плажовете в Европа и България тук.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Истинският Типун, 15.08.2013 | 15:33
Значи, ако искате жени-мръсници, водете вашите в Златни пясъци – ПСОВ или пък нещо местно може да закачите.
Пантелей пътник, 14.08.2013 | 14:40
Искате да кажете, че на другите места са ок нещата и няма шанс да се натъкна на лайна докато си плувам?
Emilia Roshkeva, 13.08.2013 | 19:57
казва се ПРЕДВИД!!!! Не е в предвид, на предвид....никакъв вид, абе научете го това хорааааа
Смехът Заразен, 08.07.2013 | 14:01
Данните са неверни, в Сл. Бряг в момента има над 350 хил. човека прибавете Елените, Св. Влас и Несебър там няма нито една пречиствателна станция, всъщност има една която е строена преди 35 год. за комплекса Елените с капацитет за 3000 човека. Сега всичката мръсотия с тласкатели отива към нея, а от там се излива на 700 метра от брега точно зад марина Диневи. Това може лесно да се види има една сива шамандура, а около нея десетки чайки кръжат. Този плаж трябва да е забранен както и целия курорт защото по закон заустването в пречиствателна станция е условие за даване на акт 16, след като няма такова съоръжение.....!
Пецко Илев, 23.06.2013 | 19:54
НЕ СА ВЕРНИ ДАННИТЕ! Има още много таквиа плажове: Давам данни за плажовете до Несебър. Не ходете на плаж в Несебър на следните места около пречиствателната станция която както знаят околните и вие трябва да знаете че лятото се претоварва и водата от канализацията кяото остава непречистена илзиза директно в морето мръсна! Районите са: Нудисткия плаж под скалите (южен плаж); плаж на Сол Несебър Ризорт (Бившата "Ифа" на Милен Велчев между равда и Несебър); плажа на НСА » Водна база Несебър - Национална спортна академия. Мисля че В равда и южният плаж водата докато стигне е чиста понеже природата си върши работата.
Kasiopeq Haralampieva, 20.06.2013 | 11:26
ще имам в предвид тази информация като избирам къде да ходя тази година
Абонирайте се за нашия бюлетин