Кръговратът на града в графити - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Кръговратът на града в графити
Автор: Peika.bg

Първият Sofia Ring Graffiti Fest събра най-добрите графити артисти в България на 1 юни пред сградата на София Ринг Мол.

Темата на графити състезанието беше “The Urban Ring” (Кръговратът на града).

Сред участниците бяха известни в страната и чужбина графити артисти и отбори, сред които Zeal, 140 ideas, Broke, PTC, WION, Spit, Goat,Piks и др.

Победители станаха PT Crew от Пловдив. Те получиха парична награда от 3000 лв. и възможност да изрисуват с графити част от паркинга на София Ринг Мол.

На 2-ро и 3-то място се класираха Broke от Пловдив и MAD от София, които получиха парични награди от съответно 600 лв. и 300 лв.

Графити рисунките бяха оценявани от експертно жури от Евгений Иванов, председател на Управителния съвет на Сдружение “Радар”, Maze и SirGo.

Победителите от PT Crew споделиха пред iNews, че не са очаквали да победят и затова първото място им е още "по-сладко". Споделиха и че все още не са решили какво точно ще представлява творбата им в паркинга на София Ринг Мол.

Организатори на първия Sofia Ring Graffiti Fest са София Ринг Мол и Сдружение за младежка култура и съвременни изкуства "Радар”.

От мениджмънта на София Ринг Мол предвиждат да превърнат състезанията с рисуване на графити в традиция, като предоставят специализирано място в търговския център за арена, на която графити артисти ще могат да мерят сили всяка седмица.  

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин