Красотата на Украйна преди разрушенията - На ръба - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Красотата на Украйна преди разрушенията
Автор: Peika.bg
Красотата на Украйна преди разрушенията
Снимка: Joerg Daiber

Бях на посещение в Украйна в края на миналото лято, но завърших редакцията на видеото преди няколко седмици. Това беше около времето, когато новините започнаха да съобщават за Путин, който разполага войските си около границата с Украйна. Оттогава се колебаех да публикувам този филм и всеки ден ставаше все по-зле с протичането на събитията.

Така че знам, че е много труден момент да публикувам видео, което показва красива и живописна Украйна, която изглежда като извадена направо от магическа приказка, докато в момента има танкове около големите градове, жилищни райони, които са обстрелвани и милиони бежанци се опитват да излязат от страната.

Сърцераздирателно е да си помислиш за всички прекрасни хора там и за страданието, което трябва да понесат сега. Нещо подобно беше немислимо само преди няколко месеца. Разбира се, войната в Донбас продължаваше и всички все още бяха концентрирани върху Крим, но редовният и ежедневен живот беше толкова нормален, колкото можеше да бъде.

Красотата на Украйна преди разрушенията
Снимка: Joerg Daiber

Говорих с много хора за тяхното мнение за Русия и никой от тях не беше за руската политика и буквално всички се чувстваха много по-близо до Европа, отколкото до Русия. Повечето от тях дори не искаха децата им да учат руски в училище. Усетих, че общественото настроение към руската политика е още по-негативно, както в много други бивши съветски страни като Грузия, Молдова или Армения. Поне сред по-младите, на които се натъкнах.

Знам, че е трудно да се насладите на тези изображения от друго време, но това е напомняне колко крехък и ценен е мирът и че не бива да го приемаме за даденост.

Красотата на Украйна преди разрушенията
Снимка: Joerg Daiber

Този филм е заснет основно в района на Карпатите.

Места на снимане: Лвов, Луцк, форт Тараканов, замъкът Олеско, замъкът Пидхирци, тунелът на любовта, скалите Довбуш, замъкът Камянец-Подолски, Черновци, Яремче, Ворохта, Ясиня, Драхобрат, Ховерла.

Автор: Joerg Daiber

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория На ръба
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин