Кубрат Пулев от пясък ще бъде цяло лято в Бургас - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Кубрат Пулев от пясък ще бъде цяло лято в Бургас

Тази година Кубрат Пулев ще прекара цялото лято в Бургас. Но не телом и духом, а... от пясък. По време на тазгодишното издание на Фестивала на пясъчните фигури в Бургас фигурата на Кобрата, единствената на съвременна българска личност, ще посреща гостите на града в парк Езеро.


Пясъчната "Алея на славата", каквато е темата на шестото издание на фестивала, има амбицията да се превърне в най-атрактивното пясъчно събитие досега. Най-високата фигура тази година ще е с над 8 метра височина. Скулптурите няма да приличат на паметници, а ще представляват интересни композиции, провокиращи въображението и подчертаващи онова, с което е известен прототипът.

За амбициозното ново издание са осигурени допълнително 300 тона пясък. Всички автори са вече в Бургас и творят звездните фигури.

Пясъчният Кубрат Пулев ще посреща всички посетители под откритото небе на Бургас от първата седмица на юли до края на сезона, а холивудският блясък ще се допълва от редицата емблематични личности от световната история - гениалните учени и новатори Чарлз Дарвин, Алберт Айнщайн, Исак Нютон, Стив Джобс,; велики хора на изкуството - Леонардо да Винчи, Салвадор Дали; смелите изследователи на непознатото Христофор Колумб и Юрий Гагарин; музикалните звезди Бийтълс, Лучано Павароти, Лейди Гага, Рей Чарлс и Луис Армстронг. Отделен е кът за велики личности от българската история, където един до друг ще застанат хановете Аспарух и Крум, цар Симеон и светите братя Кирил и Методий.

Пясъчният фестивал се организира от Община Бургас в подкрепа на кандидатурата на Бургас за Културна столица на Европа през 2019 година.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
ruslana, 20.06.2013 | 14:08
много са красиви пясъчните фигури,но не пише кога ще са готови?
Silvi Milenova, 20.06.2013 | 13:58
Ооо, бях ги забравила опясъчните фигури, ще отида да ги видя задължително!
Kremena Peteva , 20.06.2013 | 11:32
не знаех че правят фигури от пясък , ще ми бъде интересно да ги видя
Kasiopeq Haralampieva, 20.06.2013 | 11:23
много интересно кубрат направен от пясък
Абонирайте се за нашия бюлетин