Кулата Бегич: Целият град живее в блока - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Кулата Бегич: Целият град живее в блока
Автор: Peika.bg

През 1953 г. американската армия започва строеж на 14-етажна сграда в малкия град Уитиър в Аляска. По-късно военните си тръгват, но сградата остава и постепенно в нея се нанасят цивилните от района. 

Даже нещо повече - по-голямата част от популацията на Уитиър (218 души) се нанася в блока, който наричат Кулата Бегич. За Кулата все повече се говори в Америка, защото навремето е имало планове за пълнометражен филм за мястото, а наскоро се заговори, че там ще се снима реалити шоу. Това не е изненадващо, защото историята на Бегич има потенциал да захрани телевиизонно предаване с доста серии.

Сградата приютява почти всички семейства от града, полицейското управление, училището, игралните площадки, два магазина за хранителни стоки, пералня и пощенска станция. Местната църква извършва кръщeнета в надуваем басейн в мазето, а децата могат направо да почукат на вратата на учителите си за помощ с домашното.

Хората работят заедно на пристанището, прибират се заедно, веселят се заедно и тази особена комуналност сплотява хората от Уитиър. Все пак, основната причина за нея са климатът и разположението на града. През зимните месеци в района пада по 600 сантиметра сняг, а градчето е заобиколено само от планини и океан. Единственият начин да се стигне до него по суша е еднопосочен тунел с дължина 4 километра.

Въпреки това, Уитиър не е изгубен нео-утопичен рай, извън полезрението на туризма. През топлите месеци слънцето там грее по 22 часа в денонощието, заради което около 900 хиляди туристи посещават местността с круизните кораби. И, ако наистина излезе реалити предаване за Кулата Бегич, посетителите на Уитиър със сигурност ще станат много повече.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин