Легендата за мексиканската Уличка на целувките - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Легендата за мексиканската Уличка на целувките
Автор: Peika.bg

Уличката на целувките в мексиканския град Гуанахуато се смята за една от най-романтичните в Латинска Америка.Легендата около нея прилича малко на тази за Ромео и Жулиета и малко на латиноамерикански сериал. Само дето е в по-малко серии и не е с щастлив край.

Имало едно време една млада девойка на име Ана, която била единственото дете на взискателен и строг благородник. Ана имала ухажор на име Карлос, с когото се срещала тайно. Баща ѝ обаче разбрал и за да я раздели от любимия ѝ, заплашил, че ще я затвори в манастир. А след това ще я ожени в Испания за престарял и богат благородник.

Ана имала прислужница, доня Брихида, с която били много близки, и те плакали неутешимо и се молили бащата да не изпълни заканата си. Но молитвите им били напразни, така че решили доня Брихида да занесе писмо на дон Карлос от любимата му, в което тя му обяснявала за трагичната ситуация.

Той започнал да размишлява и си дал сметка, че уличката между къщата на Ана и отсрещната е толкова тясна, че двете са на една ръка разстояние. Така че изпратил писмо на Ана, за да я успокои, а междувременно купил съседната къща, без тя и семейството ѝ да разберат.

Така, когато Ана излязла на балкона, за нейна изненада видяла любимия си отсреща. Кой би си помислил, че той бил толкова близо и те отново можели да бъдат заедно?

Един ден, погълнати от любовта си и забравили за света около себе си, двамата чули яростните викове на баща ѝ, който идвал към стаята ѝ. Въпреки че доня Брихида се опитала да го спре, той бил толкова ядосан, че без да се замисли тръгнал към момъка с нож в ръка. Но в бързината не разбрал, че вместо Карлос убил собствената си дъщеря. Когато осъзнали случилото се, Карлос безмълвно изпратил любимата си с нежна целувка.

Въпреки че историята няма щастлив край, уличката на целувките в Гуанахуато е винаги препълнена с влюбени, които си правят романтични снимки между тесните къщи.

До Гуанахуато можете да стигнете с автобус или кола от Мексико Сити за около 3 часа.

 

Тази статия ви хареса? Последвайте Peika.bg и във Facebook, за да не пропуснете нито едно от нашите вдъхновения за пътуване наблизо и далеч!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин