Лондон е градът с най-красива коледна украса тази зима - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Лондон е градът с най-красива коледна украса тази зима
Автор: Peika.bg
Лондон е градът с най-красива коледна украса тази зима

Лондон оглви класацията за най-красива коледната украса на знаковите си улици.

„Карнаби стрийт” в емблематичния централен квартал Сохо тази година е с декорация, вдъхновена от „Бохемска рапсодия” на „Куин”. Самият Браян Мей и Роджър Тейлър от легендарната британска група участваха в запалването на коледните светлини още на 21 октомври, заедно с актьорите от филма за бандата. Украсата ще остане да краси града до началото на януари.

Главната търговска „Оксфорд Стрийт” блести със сребристи и златисти светещи глобуси. Една от най-прочутите нейни преки е „Ню Бонд Стрийт”, където също може да бъде видяна пищна украса.

Другата най-знаменита пряка на „Оксфорд” е Риджънт Стрийт”. Над нея пък са опънати мрежи от светлини, които напомнят звездното небе над нас, което прочутите лондонски мъгли и облаци правят често невидими за жителите и гостите на британската столица.

Лампичките бяха запалени на 15 ноември, като космическата тема, но не в златисто, а в синьо-лилаво, осветява южния бряг на Темза, любим за разходка на туристите и местните хора, независимо от сезона и ветровете. Идеята на дизайнерите е била коледната украса, запалена на 9 ноември, да е в хармония със светлините на прочутото Лондонско око – британския отговор на виенското колело и една от най-прочутите дестинации за посещение в красивата столица на Великобритания.

 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин