Лондон е коронован за най-добър град в света за 2023 г., Сингапур е на 9-то място - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Лондон е коронован за най-добър град в света за 2023 г., Сингапур е на 9-то място
Автор: Peika.bg
Лондон е коронован за най-добър град в света за 2023 г., Сингапур е на 9-то място
Снимка: Unsplash

Според последното проучване на консултантската компания за недвижими имоти и туризъм Resonance, Лондон е обявен за най-добрия град в света за 2023 г., изпреварвайки Париж, Ню Йорк, Япония, Сингапур, Банкок, Хонконг и много други популярни градове по света.

Най-новото проучване на Resonance класира 100 града от целия свят въз основа на шест различни категории – място, БВП, хора, просперитет и просперитет – и стигна до резултатите, че Лондон оглавява списъка на най-добрите градове през 2023 г. изпреварва популярни азиатски градове като Сингапур, Банкок, Хонг Конг и Мумбай, както и градове като Париж и Ню Йорк, за да грабне първото място.

Лондон е дом на 11 милиона души, се посочва в доклада, и е известен също със своите ресторанти, култура на хранене, архитектура и луксозни имоти. Не само това, градът привлича богатите, което го прави един от най-обичаните градове по света. Списъкът на Resonance се фокусира върху фактори, които са по-фокусирани върху финансите и бизнеса, което също му помогна да получи това първо място. Лондон също привлича огромни инвестиции, добавя докладът, което е още един фактор, който допринася за присъствието му като най-добрия град в света.

Париж е второто име в списъка, докато Голямата ябълка, Ню Йорк, е третото. Тези места са номерирани въз основа на присъствието на големи технологични фирми спрямо броя на туристическите места в споменатите дестинации.

Сингапур е на девето място в списъка, докато Хонконг е 16-ият град в света. Банкок пък се нарежда на 30-о място. Единствената дестинация от Индия, известна още като Мумбай, е на 72-ро място.

Топ 10 на градовете в света, според списъка на Resonance

  1. Лондон
  2. Париж
  3. Ню Йорк
  4. Токио
  5. Дубай
  6.  Барселона
  7. Рим
  8. Мадрид
  9. Сингапур
  10. Амстердам

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин