Лувърът се превръща в уникален дом за една нощ - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Лувърът се превръща в уникален дом за една нощ
Автор: Peika.bg

Като най-посещавания музей в света, Лувърът в Париж понякога изглежда по-скоро като хаотичен пазар, отколкото като оазис, изпълнен с изкуство.

Но по-късно този месец един щастлив победител ще получи невероятната възможност да се наслади на музея в усамотение!

Airbnb и Лувърът са обединили усилията си, за да превърнат музея в уникален дом само за една нощ. Това ще се случи на 30 април. Тогава победителят от състезанието ще се наслади на шедьоври като Мона Лиза без тълпите от туристи. Освен това късметлията ще има шанса да заспи в емблематичната стъклена пирамида в двора на Лувъра, която през 2019 г. празнува своята 30-та годишнина.

Когато победителят пристигне в Лувъра, ще бъде посрещнат от експерт по история на изкуството, който ще го поведе на обиколка из най-невероятните експонати на музея.

Победителят и компанията, с която реши да прекара вечерта в Лувъра, ще имат възможност да релаксират на удобно канапе пред картината на Мона Лиза. Неповторимата атмосфера ще бъде допълнена от френска музика на винилови плочи. Статуята на Венера Милоска - гръцката богиня на любовта и красотата, пък ще бъде домакин на екстравагантно пиршество в специално създадената край нея трапезария. И накрая, гостите ще се насладят на интимен акустичен концерт в пищните зали на Наполеон III!

След всички тези забавни изживявания гостите ще могат да се отправят към стаята си за спокоен сън под пирамидата. Ако вие искате да изживеете тази неповторима нощ в Лувъра, отговорете защо точно вие сте идеалният гост на Мона Лиза до 12 април адрес: www.airbnb.com/louvre.

Макар че победителят в конкурса ще е само един, Лувърът ще предложи редица преживявания в музея, които ще могат да се резервират в Airbnb през тази година. Те ще включват неща като ексклузивни посещения и камерни концерти. Повече подробности ще бъдат разкрити през следващите седмици.

***

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин