Любопитни факти за Инсбрук - Зима и ски - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Любопитни факти за Инсбрук
Автор: Елена Исаева

Инсбрук е петият по големина град в Австрия. Намира се в Тиролските Алпи и е просто спиращ дъха. Наистина това сравнение изобщо не е преувеличено и веднъж видяли града и докоснали се до неговото очарование, и вие ще се убедите в това.

Инсбрук е един от най – известните ски курорти в австрийските Алпи и определено има защо – тук има прекрасни писти, красиви планински маршрути, както за обучени планинари така и за любители. Може да се каже, че Инсбрук е сърцето на тази част на Алпите.

Любопитни факти за Инсбрук
Снимка: pixabay.com

Освен зимните спортове в града има още толкова много интересни места за посещение. Старият град е наистина много впечатляващ със своите тесни улици на места, красиви фасади на сгради, емблематични цървки и още много други.

Ето и някои по – любопитни факти за Инсбрук:

1.Градът се намира в подножието на прохода Бернер.

2.Инсбрук се води столица на красивата област Тирол и става такава още през 1429 г.

3.В Инсбрук има множество модерни съоражения специално направени за зимните спортове и точно поради тази причина, че е световно известен зимен курорт тук са се провеждали Зимните олимпийски игри през 1964г. и 1976 г.

4.В Инсбрук има музей на Сваровски, в който може да видите различни красиви изделия от цветните стъкълца.

5.Най – интересният покрив в Инсбрук е „Златният покрив“, който е бил построен от Максимилиян Първи и е покрит с над 2600 позлатени керемиди.

6.Колоната на Света Ана, която се намира на една от централните улици в града е издигната още през 1706 г.

7.Едно от най – красивите места за посещение в града е Кралският дворец. Той е бил дом на Хабсбургите и е построен през 1460 г. от Зигмунд Богатия.

Любопитни факти за Инсбрук
Снимка: pixabay.com

8.В Инсбрук е роден известният автомобилен състезател от Формула 1 Герхард Бергер.

9.Градът е разположен на река Ин.

10.Красивата триумфална арка, която ще видите в Инсбрук е построена от Мария Терезия в чест на сватбата на нейния син през 1765 г. тя е изработена от камък и точно това е причината да се запази до днес, защото по това време в цяла Европа е имало традиция на важни поводи и чествания да се строят арки, но от дърво, а те не издържали дълго време.

11.Района на Инсбрук също е много красив, ако пътувате с автомобил не пропускайте замъка Амбрас. Той е бил дом на ерцхерцог Фердинанд II.

12.И тук, както в много други австрийски градчета, намиращи се в Алпите има фурникуляр, който ще ви отведе до върха на един хълм, от който може да видите невероятна панорамна гледка на град Инсбрук на приказния фон на величествените Алпи.

Инсбрук определено е сред най – красивите и посещавани градове на Австрия, не само заради зимните си писти и съоръжения, но и заради интересната си история, красивата си архитектура, подредеността, чистотата и хармонията, която цари на това приказно алпийско градче, което сякаш е извадена от страниците на някоя приказна история. Независимо дали карате ски, сноуборд, обичате зимни туризъм или просто обичате да пътувате, няма как да пропуснете това австрийско бижу Инсбрук.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Зима и ски
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин