Люксембург за един уикенд - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Люксембург за един уикенд
Автор: Роксара Азими
Люксембург за един уикенд

Стига да подредите стриктно времето си, събота и неделя ще ви стигнат да разгледате най-интересните забележителности в херцогството – една от най-малките суверенни държави в Европа.

А ето ги и забележителностите:

1. Грунд (Grund)

Люксембург за един уикенд

Едно невероятно живописен малък квартал, врязан дълбоко в пролом, а някои от каменните къщи са изградени директно в скални повърхности. Акцентите включват: мост от петнайсети век, древни каменни укрепления, терасовидни градини и лозя, удовлетворяващ асортимент от пъбове и ресторанти, миниатюрно голф игрище и миниатюрен влак (за миниатюрни пътници).

2. Крепостта Бок и подземните тунели (Casemates du Bock)

Люксембург за един уикенд

Масивната скала разкрива така наречения Ле Бок (Le Bock), който образува източната страна на крепостта на град Бок, е в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство. Първото укрепление е направено по време на Римската империя – изкопана е широка мрежа от подземни тунели, в които населението можело да се скрие по време на войни и обсади.

3. Де Шемин де ла Конеше (Le Chemin de la Corniche)

Люксембург за един уикенд

Тази пешеходна алея е построена върху укрепленията по протежение на източната страна на града-крепост. Ла Конеше е известен още като най-красивият балкон в Европа.

4. Дворецът на великия херцог (Palais Gran Ducal)

Люксембург за един уикенд

Монархът прекарва повечето от нощите си в провинциален замък, но дворецът остава неговото официално жилище, разположено точно в центъра на града и отворен за туристи през лятото.

5. Църквата „Свети Михаил“ (Église Saint-Michel)

Църквата е осветена през 987 година. Тъй като Люксембург често бил бонбандиран и свещения дом също пострадал при бомбандиронките, в началото на 17-ти век бил напълно възстановен – в готически стил.

6. Градски уличен пазар (Market Luxembourg)

Люксембург за един уикенд

В сряда и в неделя на площад Гийом II (Guillaume II) – големия площад в центъра на града, продавачите предлагат предимно местни продукти, носещи в себе си късче от ежедневния люксембургски живот по очарователен начин.

7. Еш сю сюр (Esch-sur-Sûre)

Люксембург за един уикенд

Тази удивително красива махала (31 мили североизточно от града) е кацнала на стръмен хълм с изглед към речните завои. Наблюдателна кула от петнайсети век е покрита с руини от някогашния замък. Градът се намира в сърцето на хълмистия север в Люксембург –регион Oesling, осеян с пасища, ферми и гъсти гори, пресечени от меандрите на криволичещи реки.

8. Замък Вианден (Vianden palas)

Люксембург за един уикенд

Разходката измежду стаите и терасите предлага не само погрлед към многовековната история (с особено богата колекция от оръжия), но също и спираща дъха гледка към града и към околностите му.

9. Долината на река Мозел (Musel)

 

Люксембург за един уикенд

Реката преминава през Люксембург в средното си течение. По поречието се отглеждат мосиви от лозя... Веднага се сетихте, че най-вероятно става дума за известен винарски район с много изби, нали? Следователно тази дестинация е задължителна спирка за ценителите на качествени вина!

Люксембург за един уикенд

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин