Мачу пикчу отново може да бъде посещаван от туристи - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Мачу пикчу отново може да бъде посещаван от туристи
Автор: Peika.bg
Мачу пикчу отново може да бъде посещаван от туристи

Пътуващите, които се надяват да изминат пътеката на инките тази година, имат късмет; разрешенията се продават днес за първи път от налагането на мерките заради обявената пандемия. Ако искате да я посетите обаче, ще трябва да сте бързи. Пътеката приема само половината от обичайните си числа за 2021 г.

Класическата пътека на инките, до която може да се стигне само чрез организирани обиколки, е готова да приеме посетители от 15 юли. От днес на оторизираните туристически агенции е разрешено да продават билети, давайки на туристите достъп до четири- или петдневни разрешителни за маршрути 1 , 2 и 3 от пътеката на инките веднъж в живота, която превежда туристи през облачни гори и планински проходи, за да стигнат до 550-годишната цитадела на Мачу Пикчу.

Съгласно новите правила, Inca Trail ще се отвори с 50% намален капацитет за целия сезон  за 2021 г., за да позволи прилагането на мерки за социално дистанциране. С наличните само 250 разрешителни на ден, а не 500, какро преди. Затова туроператорите призовават туристите да планират посещението си възможно най-бързо. За общ достъп до Мачу Пикчу също ще трябва да резервирате предварително и да знаете, че важат някои ограничения на капацитета.

Границите на Перу са отворени за туристи и карантината е премахната за всички пристигащи, с изключение на тези, идващи от Южна Африка, Индия и Бразилия поради епидемиологичната ситуация в тези страни. Когато пътувате до Перу, трябва да попълните клетвена декларация и да представите или отрицателен PCR, или резултат от тест за антиген – дори ако сте ваксинирани – преди да се качите на полета си или да покажете доказателство за възстановяване от вируса. Мерките се отнасят за пътници на възраст над 12 години. Винаги проверявайте последните мерки, преди да планирате пътуване.

Според Ню Йорк Таймс Перу е с най-високата известна жертва на COVID-19 в света. Той също така има строги мерки за COVID за задържане на вируса. Маски за лице се изискват на открито за всички, както и в ресторанти, музеи и барове. Двойни маски се изискват във силно населените закрити обществени пространства като хранителни магазини, аптеки и пазари.

В цялата страна има вечерен час., като в провинция Урубамба (където е Мачу Пикчу) комендантският час е между 22:00 и 04:00 ч., а в столицата Лима комендантският час е между 23:00 и 04:00. Правилата постоянно се променят, така че ако планирате да пътувате навсякъде в Перу, не забравяйте да проверите местните ограничения, преди да тръгнете.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин