Мистичната Врата на боговете в Перу - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Мистичната Врата на боговете в Перу
Автор: Peika.bg
Мистичната Врата на боговете в Перу

По света все още има множество места, обвити в мистерия и едно от тях е Вратата на боговете в Перу

Тази мистериозна структура е била открита с наблюдения от самолет на 35 км от град Пуно в планинския район Марк Хауи. Местните знаят мястото като Градът на боговете, но той е напълно непознат за модерното и развитото общество.

Вратата на боговете се намира в една от скалите, като в долната и част има вдлъбнатина с формата на дупка, която наподобява ключалка. Скалата е висока 2 м и е широка 7 м. Пръв до вратата стига екскурзовод по време на преход с туристи в тази местност. Хосе Луис Делгадо Maмани дори я бил сънувал. В съня му тя била леко открехната и от цепнатината излизала лека светлина. Първите разкопки там са направени през 1996 г.

Лeгендите на местните разказват всякакви чудновати истории за района на боговете. Според предание на инките през вратата минавали смелите воини, когато били на края на дните си. Там се събирали много велики герои, които оставали завинаги в Града на боговете. В много редки случаи някои се връщали в нови знания и умения, почерпени директно от боговете.

Според друга легенда в Града на боговете са намерили спасение местните индианци, които били преследвани от испанските завоеватели. Един от вождовете имал специален диск, който бил наречен Ключът на боговете от седемте долини. Когато  инките били в безизходица от настъпленията на конквистадорите, те изчезнали в митичния град с помощта на мистичния предмет.

Съвременните археолози твърдят, че в средата на ключалката има кръгъл отвор с формата на диск. Когато сложиш ръката си там, чувстваш прилив на сила и енергия. Съвременни шамани също твърдят, че при досег с вратата са виждали огнени стълбове и музика на барабани.

Според вярванията на маите тези врати един ден ще се отворят и боговете ще се завърнат. Именно над тази местност много често хората твърдят, че са наблюдавали НЛО с най-различни форми.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин