Магията Дисниленд - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Магията Дисниленд
Автор: Елена Исаева

Без значение на каква възраст сме, всички имаме нужда от малко приказна енергия. А какво по-хубаво място за това от Дисниленд, Париж. Това кътче е толкова магическо и забавно, че веднъж прекрачили прага му, то ще остане скъп спомен във вашата душа завинаги.

В тази жива приказка, всяко сърце се вълнува и изкарва детското в себе си на преден план. За децата, разбира се, това е истински рай, една съкровенна детска мечта. Въпреки, че посетих това място като възрастен човек, влизайки вътре сякаш с магическа пръчка някой ме превърна отново в дете. Забравих всички грижи и проблеми и се отдадох на искрени детски емоции, в най-чистия им вид. Заслужава си всеки да го посети – да подари тази приказка на детето в себе си.

На това вълшебно място, вие и вашите деца може да се срещнете с всички приказни герои и дори с такива, които може би никога не сте чували. Огромният увеселителен парк предлага атракции за деца на всякаква възраст. А възрастните – повярвайте ми, те се радват на всички. На територията на Дисниленд има и заведения за бързо хранене, кафенета, сладкарници и куп други места, от които може да си купите приказни неща за хапване.

Магията Дисниленд
Снимка: Елена Исаева

За началото на всяка обиколка тук е важно да имате цял свободен ден и карта на парка, защото атракциите са много и не бихте искали да пропуснете нито една. Едно от нещата, които задължително трябва да направите е да обиколите целия парк с влакчето. Това е подходящ завършек на вашата обиколка в страната на приказките, тъй като влакчето ще ви отведе до самия изход на парка, а и ще може да си починете, разглеждайки още веднъж, тази „Страна на чудесата“.

Но нека не започвам отзад напред. Първо се уверете, че имате удобни обувки, а дори резервни чорапи (след малко ще разберете защо). Не е лошо също така да носите някоя резервна блузка за вас и вашето дете – не, че е възможно, а е просто сигурно, че ще се намокрите, но пък това е част от цялото Дисни преживяване. 

Магията Дисниленд
Снимка: Елена Исаева

Едно от задължителните неща, които трябва да направите тук е да се качите на корабчето тип уестърн. Разходката с него не е много дълга, но имате чувството, че сте в някой див, див запад. Това разбира се е една от по-спокойните атракции, които може да оставите за почивка измежду другите, по-екстремни, така да ги наречем.

Влакчето на Индиана Джоунс е едно от тях. Ако имате страх от високо и от големи скорости, то тогава не се качвайте. Дори не е препоръчително за хора със слаби стомаси. Ако все пак обичате адреналина, непременно се качете. То толкова рязко сменя посоката и скоростта си, че няма да имате време дори да се сетите, че сте на голяма височина.

 

Едно от най-приказните места безспорно е замъкът на Спящата красавица. Той е и декор в началото на всички филмчета на Дисни. Мястото е страхотно и ще се хареса много на вас и вашите деца. Освен това е и едно от най-фотографираните места в парка.

Интересно е да се повозите и на лодка (на която е възможно да се намокрите, ето за това ви трябват резервни дрехи). Част от нейния маршрут е малко по-екстремен. Като цяло обаче разходката е много приятна и освен това ще обиколите целия свят. По цялото трасе са направени макети на различни известни световни забележителности. Преминавайки покрай всяка едно от тях ще чуете и музика специфична именно за даденото място.

 

Друго интересно нещо за гледане, може би най-вече от малките посетители на Дисниленд, е ежедневният парад на героите на Дисни. Той е наистина много пищен и красив и ще даде възможност на всяко дете да се срещне и снима с любимия си герой.

Погрешно е схващането, че Дисниленд е само за деца. Това място е създадено с толкова въображение и внимание към всеки детайл, че буди интерес у всички възрасти

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин