Малките колиби на големите писатели - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Малките колиби на големите писатели
Автор: Peika.bg

Много от големите писатели са имали нужда от усамотение и вдъхновение, за да пишат великите си творби. И тъй като светът е едно шумно и щуро място, както ни напомниха Jenite.bg, някои от тях са имали специални къщички, колибки и дори фургони, в които да остават насаме със себе си и вдъхновението си.

Марк Твен

Родната къща на Марк Твен, днес превърната в музей, се намира в Хартфорд, Кънектикът, САЩ. Тук американският писател прекарва най-плодотворните и щастливите, по собствените му думи, години от живота си. Имал е специална билярдна стая, която е използвал като кабинет и място за усамотение.

Вирджиния Улф

Вирджиния Улф дълги години живее със съпруга си в къща в село Родмъл в Англия. В единия край на градината е имала барака, в която е пишела творбите си.

Роалд Дал

Авторът на едни от най-любимите детски книжки като „Чарли и шоколадовата фабрика“, „Матилда“, „Вещици“ прекарва голяма част от живота си в английското селце Грейт Мисъндън в т.нар. Циганска къща (Gypsy House). Повечето от своите произведения той написва в малка колибка в дъното на градината, а някои са написани в зелен фургон, също в градината.

Джордж Бърнард Шоу

Джордж Бърнард Шоу също си имал подобна творческа барака. Нарекъл я "Лондон", за да може служителите му да не изричат лъжа, когато казват на посетителите, че отишъл "в Лондон". В нея Шоу написва повече от произведенията си след 1906 г., включително и „Пигмалион“. Намира се в двора на дома му в английското селце Ейът Сейнт Лоурънс.

Ърнест Хемингуей

Не е известно Ърнест Хемингуей да е имал специална къщурка за писане, но няма как да пропуснем кабинета му. По ловните трофеи се вижда страстта му по лова. Намира се в къщата-музей на писателя в Кийуест, Флорида.

 

Тази статия ви хареса? Присъединете се към Peika.bg и във Facebook, за да не пропуснете нито едно вдъхновение за пътешествие!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин