Мамая – Черно море по румънски - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Мамая – Черно море по румънски
Автор: Петя Димитрова
Мамая – Черно море по румънски

Питали ли сте се как би изглеждал Маями бийч по румънски? Отговорът се намира само на около 50 километра от границата с България – това е най-големият курорт на румънското черноморско крайбрежие - Мамая.

Мамая е разположен непосредствено до град Констанца. Заема ивица земя с ширина около 300 метра между Черно море и езерото Сьотгьол, което му придава необикновен чар. Шансът да получите стая с гледка към водата е доста голям, а на нас курортът малко ни напомня на тясната ивица земен рай, наречена Маями бийч, Флорида.

Мамая разполага с цели 12 километра плажове, покрити с изненадващо добър пясък. Времето, в което може да им се насладите обаче, е кратко – летният туристически сезон трае приблизително 3 месеца, а дори през юли и август водата често остава с температури около 17 градуса.

Курортът малко напомня за социалистическия шик – почти няма новопостроени хотели. Повечето такива са от времето на Чаушеску, а и невсички са ремонтирани.

За сметка на това нощният живот в курорта е повече от добър. Открити ресторанти, кабарета, клубовете на световно ниво - каквото ви душа поиска. Е, и цените не са много народни, но пък не всеки ден влизате на подобно място.

 

Съвет на Peika.bg:Ако искате да разгледате Мамая от птичи поглед, можете да го направите с лифта, който минава над по-голямата част от курорта. Цената на еднопосочен билет е 15 леи (около 7 лв.)

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин