Меделин: Градът отвъд колумбийските сериали - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Меделин: Градът отвъд колумбийските сериали

Колумбия. Първа асоциация: 327-ми епизод на сериал, в който сюжетната линия непременно включва разменени при раждането деца, несподелена любов, дойка и фразата „Хуана е бременна!“. Може би защото е толкова далеч оттук, Колумбия е непозната и цялата направена от стереотипи в съзнанието ни. Но ето нещо различно – град Меделин.

Център на модата и мястото на вечната пролет, това е Меделин – вторият най-значителен град в Колумбия. Меделин е единственият град в страната, който е заобиколен от планини, които остават зелени през цялата година. Тук се намира един от най-известните стадиони в страната и първото метро, построено в Колумбия.

Меделин е считан за столица на модата в Колумбия. Всяка година дизайнери и купувачи от различни страни се събират на многобройни изложби, като най-прочутата е Colombiamoda.

Градът е известен и с още един вид изложби – тези на цветя. По време Празника на цветята из Меделин се носят най-различни аромати, а улиците греят в пъстри цветове. Стотици селяни слизат от панините и носят малки столчета, украсени с цветя.

Ако посещавате Меделин, непременно трябва да се разходите из покрайнините и да се отбиете в някоя от кръчмите, за да пробвате бандеха пайса (ястие, което се сервира в големи чинии и се състои от ориз, месо, пържено яйце, домат, боб...) и разбира се, ракията.

А като наближи вечерта, какво по-добро от една румба или танго. Или в краен случай – Хуана да е бременна.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин