Познай кой ще дойде на вечеря - Хапване и пийване - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Познай кой ще дойде на вечеря
Автор: Мария Ангелова

Да отидеш на вечеря у непознати, където да седнеш на една маса с други непознати, които също никога преди не са се виждали помежду си. „Скрита кухня“ (или „клуб за вечеря“) е нова кулинарна тенденция, която се разпространява все повече в Европа и отвъд океана. Това е чудесен начин да се запознаеш с нови хора, да попътуваш, да изследваш нови светове и вкусове.

Мелиса и Леле живеят в Милано и организират вечери в своя Клуб за вечеря „Моята скрита кухня“ (Ma' Hidden Kitchen Supper Club) от април 2012 г. „Ние искаме да споделим страстта си към храната, новите запознанства и приготвянето на домашна вечеря с всеки, който иска да преживее нещо ново и уникално,“ разказват те.

Правилата са прости – записваш се в списък на чакащите и два пъти месечно 8 доскоро напълно непознати сядат около масата на Мелиса и Леле. Готвенето е в ръцете на домакините, гостите носят вино и дават своята част от разходите за продуктите за вечерята. Мястото на вечерята остава тайна, докато не получиш поканата за съответната дата.

А дали посрещането на непознати гости променя живота на Мелиса и Леле? „Вечерите промениха много живота ни. От една страна са усилията, които изискват, а от друга – запознаваме се със стотици много интересни личности, завързваме нови приятелства, нови контакти и развиваме нови проекти, които биха могли дори да излязат от границите на Италия,“ споделят те специално пред Peika.bg.

Мелиса и Леле не са единствените. Клубовете за вечеря стават все повече, във все повече държави. Ако предизвикателството ви е заинтригувало, следващия път и вие поканете на вечеря непознати. А след това може да ни разкажете.

 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук за още (не)обикновени пътешествия! 

Вижте още от категория Хапване и пийване
Коментирай
Rali Hristova, 14.06.2013 | 11:00
Много интересен подбор на гостите ;)
ruslana, 13.06.2013 | 14:09
Ето на това му се вика да си подбереш гостите на късмет :)
Desislava Stoyanova, 10.06.2013 | 13:31
Доста интересно начинание и наистина много забавен начин да си намериш нови приятели.
Kasiopeq Haralampieva, 27.05.2013 | 09:25
много интересно си подбират гостите
Абонирайте се за нашия бюлетин