Клубове за пътешествия в България - открий вдъхновение! - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Клубове за пътешествия в България - открий вдъхновение!
Автор: Peika.bg

Няма нищо по-хубаво от това да откриеш, че ти не си единственият човек на този свят, който обича да пътува по изоставени места и да открива красота сред разрухата. 

Или че има хора, на които не им се струва странно, че мъкнеш бутилка шампанско в раницата в планината, за да я отвориш триумфално на върха.

Какъвто и да е твоят пътешественически стил, много по-лесно е да откриеш някой на твоята вълна, ако се въртиш около места, където се събират повече хора като теб.

Ето някои от любимите ни локации и клубове за пътешествия в България.

Клуб на пътешественика – София

39165

Място, където самостоятелно пътуващите хора да се срещат, вдъхновяват, обменят идеи и полезна информация. В клуба има библиотека с пътеводители, художествена литература за пътуване, карти, брошури... В основната зала можете да поседнете на кресла-кафеени чували, натъпкани със слама (които вече са се превърнали в негова запазена марка), и да почетете, да пийнете чай масала, бира, натурални български сиропи или карибски ром. Същата зала вечер се превръща в място за презентации, обучения, срещи с пътешественици, тематични вечери. Тук можете да се срещнете с хора, пътували по целия свят. Да поискате и дадете съвет. Да оставите бележка на таблото за съобщения. Да откриете спътник...

Повече за програмата и идеята на Клуба на пътешественика.

Къде: София, Улица „Сердика“ 19 (на 2 минути от Дома на киното). Отворено е всеки ден от 17:30 до 22:00 часа. Новини можете да следите във фейсбук страницата на клуба тук.

*

Клуб на пътешественика - Русе

39164

Клубът организира различни дейности – доброволчески почиствания на Дунавските острови край Русе, велосипедни и приключенски преходи, почиствания в природен парк Русенски лом и др. От тях можете да получите съдействие за организацията на пътувания в региона, да наемете професионални водачи за водни и пешеходни преходи, за наблюдение на птици, за пещери, скално катерене, бънджи скокове и др.

Къде: Клубът на пътешественика в Русе все още си няма помещение, но работи активно с партньори и за събитията си ползва интересни помещения в града - Екомузей Русе, Туристическо дружество „Приста", Русенския университет и др. Можете да следите какво се случва в Клуба на пътешественика Русе в тяхната фейсбук страница тук.

*

Културен център ВН

39167

Едно място в Русе, където се организират и провеждат събития, обединени от идеята да носят полза и знание на хората, да ги учат на нови неща, да ги развиват и разширяват техните хоризонти. Пътешествията са силно застъпени в програмата на центъра, но тук можете да се срещнете и с арт, литература, архитектура, музика. Има и лятна градина. 

Къде: Културния център използва помещенията на кафе-библиотека BH и ресторант BH (ул. Добруджа 4). В момента кафенето функционира изцяло като културен център, но предстои отново да заработи като кафе-библиотека, място, където човек може да се наслади на прекрасно четиво, чудесни чайове и кафе. Използва се и като споделено работно пространство, понеже имаме добър интернет и спокойна обстановка. Следете какво се случва в клуба тук.

Клуб „Пътешественик“ - Варна

39166

Присъсединете се към този клуб, ако си търсите компания за разходки около Варна, а понякога и до по-далечни дестинации. Организират се пикници, барбекюта и други срещи. Събират се билки, диви плодове, гъби. Всеки член може да организира поход или да предложи да се отиде до някое място. Всичко в групата е с некомерсиална цел, така че всичко, което ви е необходимо, е широка усмивка.

Къде: Към клуб „Пътешественик“ можете да се присъедините във фейсбук тук.

Други клубове и групи в социалните мрежи

Освен тези клубове и локации, на които се събират почитатели на пътешествията, можете по ключови думи да откриете в социалните мрежи групи за планинарство, преходи, пикник, събиране на билки и гъби, фотография и какво ли още не.  

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин