Места по света в цветовете на дъгата (част 2) - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Места по света в цветовете на дъгата (част 2)
Автор: Александра Любова
Места по света в цветовете на дъгата (част 2)

От привлекателни италиански острови и весели селища до пейзажи, рисувани от природата, тези многоцветни дестинации гарантират много усмивки и добро настроение.

Нека разнообразим сивото ежедневие с малко цвят. Ето някои предложения:

8. Седем цветни земи, Шамарел, Мавриций

Места по света в цветовете на дъгата (част 2)

Смята се, че серия от цветни дюни насред тропическите гори са се образували от разлагането на вулканични скали. Разположили се на цветни ивици, вариращи от виолетово и червено до жълто и синьо, те се виждат най-добре при изгрев, когато цветовете са най-жизнени.

9. Чинкуе Тере, Италия

Места по света в цветовете на дъгата (част 2)

Прегръщайки грапавата брегова ивица и спускайки се към Лигурийско море, петте малки селца, които съставляват Чинкуе Тере, са бум на цветове.

Разходката по назъбената крайбрежна пътека между тях е един от най-ценните походи на Италия, възнаграждаващ туристите с чист морски въздух и невероятна гледка, особено когато улавяте гледката към села като Вернаца и Манарола.

10. Ла Бока, Буенос АйресАржентина

Места по света в цветовете на дъгата (част 2)

La Boca е предградие от работническа класа в Буенос Айрес, което е известно с две неща - La Bombonera, родната земя на футболния отбор Boca Juniors и Caminito, тясна алея, обградена от ярки, цинкови бараки.

Цветовете са напомняне за ранните имигрантски дни на областта, когато цветната боя беше единственият начин да се покаже гордост от скромните жилища. Сега районът е разпръснат със стекхаус, барове и кафенета и музея на съвременното изкуство, Fundación Proa.

11. Полета от лалета, Keukenhof, Холандия

Места по света в цветовете на дъгата (част 2)

Между март и май всяка година полетата около Кеукенхоф в Холандия се трансформират в цветен калейдоскоп, докато цъфтят световно известните лалета.

Те не са само за шоу. Тези лалета ще бъдат брани и изпратени по целия свят, важен източник на приходи за тази мъничка страна. Това не прави гледката по-малко зрелищна, особено когато е поставена в рамка с една от известните вятърни мелници в Холандия.

12. Rainbow Row, Чарлстън, САЩ

Места по света в цветовете на дъгата (част 2)

Тази редица от исторически къщи в Чарлстън, Южна Каролина, е най-дългото струпване на грузински къщи в Съединените щати.

Със своите ярки цветове и красиви дървета те са и сред най-красивите. Ще ги намерите на Ийст Бей Стрийт, на север от улица Традд и на юг от Елиът Стрийт.

13. Храм Менакши Аман, Мадурай, Индия

Места по света в цветовете на дъгата (част 2)

Този древен град на река Вайгай в южния индийски щат Тамил Наду е доминиран от 14-те цветни гопурама (кули на портата) на храма Менакши Аман.

Той е украсен с дърворезба в цвят на дъгата на индуистки богове. Той също е дом на цветни празненства, като фестивала Chithirai, който се провежда всеки април, за да празнуват Meenakshi и Lord Vishnu.

14. Санта Марта, Рио, Бразилия

Места по света в цветовете на дъгата (част 2)

Разположена по склоновете на Моро Дона Марта, цветната фавела на Санта Марта е една от най-стръмните в Рио. Има над 8000 жители, натъпкани в своите импровизирани дървени и тухлени къщи, всяка боядисана в асортимент от весели нюанси.

Популярно място както за телевизионни сериали, така и за филми, най-известно става покрай това, че става домакин на една от най-зрелищните сцени на преследване в Fast Five, петата част от франчайза на The Fast и The Furious .

15. Бурано, Лагуна Венеция, Италия

Места по света в цветовете на дъгата (част 2)

Бурано е остров във Венецианската лагуна, известен с многоцветните си домове, забележително отразени във водите на каналите.

Има много барове и ресторанти за посетители, но това градче кипи от работа. Рибарите продават улова си направо от лодките си.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин