Мистериозната гора от концентрични кръгове в Япония - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Мистериозната гора от концентрични кръгове в Япония
Автор: Peika.bg
Мистериозната гора от концентрични кръгове в Япония

Гората "Житни кръгове" в Япония е едно много мистериозно място. Тя впечатлява с уникалната си форма, погледната от високо.

Гората се намира в префектура Миядзаки, в Южна Япония. Тя представлява групи японски кедрови дървета, които погледната от небето, сякаш набъбват и приличат на мистериозни концентрични кръгове. Гората носи името "Житни кръгове", защото много прилича на необичайните кръгове, които се появяват в житните полета на много места по света. Японската гора също кара хората да се зачудят как се е образувала.

Живописните естествени образувания в Япония не са резултат от извънземна инвазия, а по-скоро добре обмислен план, съставен преди 45 години. Японското Министерство на земеделието обяснява, че това, което се вижда сега, се дължи на проект, създаден през 1973 г. Той е свързван с растежа и разстоянието между дърветата. По това време районът на префектура Миядзаки се е използвал като експериментално горско стопанство. Дърветата са посаждани така, че да образуват 10 концентрични кръга.

Това, което се вижда днес, дори в Гугъл Ърт, са резултатите след 45 години. Интересно е, че дърветата са израснали в изпъкнала форма, сякаш разцъфват насред гората. Поради големя интерес към мястото, местните власти обмислят запазването на кръговата гора, въпреки че в началото е била просто един експеримент.

Мистериозната гора от концентрични кръгове в Япония

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин