Мистичните Хербиди - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Мистичните Хербиди
Автор: Peika.bg
Мистичните Хербиди

Хебридите са група от повече от 500 диви острова, намиращи се в близост до северозападното шотландско крайбрежие.

Те представляват различни по големина назъбени късове земя, разделени условно на вътрешни и външни Хебриди. Често  островите са обвити в мъгла и дъжд, и почти винаги брулени от типичните за Великобритания ветрове. Също толкова непредсказуеми колкото и времето са и водите, заобикалящи Хебридите. Само в рамките на ден океанът може да се превърне от спокойна гладка и синя повърхност в бушуваща сива и пенлива водна мощ.

През вековете са се водили редица битки между келти и викинги, а впоследствие между англичани и шотландци за това кой да властва над островната група. В наши дни само няколко десетки от островите са все още обитаеми, след като по-голямата част от населението им ги напуска през средата на
XIX век.

Мненията, които може да чуете относно Хебридите са изключително разнообразни – някои ги смятат за тъмни и неприветливи, а други са омагьосани от тяхната нетипична мистичност. Ако сте почитатели на приключенията и затънтените земни местенца, определено ви препоръчваме да посетите някой от островите.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин